Nu e politica precum cea damboviteana si dragoste ca a democratilor constanteni. Unde mai deunauzi purtau un adevarat razboi de guerila prin conferintele si declaratiile de presa, acum, in prag de alegeri pentru sefia Consiliului Judetean Constanta, Moisoiu si Dutu par a-si reinnoi juramintele de iubire. Primul pas l-a facut ieri Danut Moisoiu, presedintele executiv al organizatiei municipale a Partidului Democrat, care a declarat raspicat ca, in opinia sa, Stelian Dutu este probabil cel mai bun consilier judetean din tara ca nivel de experienta administrativa. Tocmai din acest motiv, Moisoiu crede ca Dutu ar fi cea mai potrivita alegere pentru functia de presedinte al CJC. O strategie care, indiferent de rezultat, convine de minune unei singure parti. Iar prietenii stiu careia.
Astazi, constantenii vor afla daca urmeaza sa se prezinte la urne pentru ceea ce se pot numi alegeri anticipate judetene, in vederea desemnarii noului Consiliu Judetean. Cea mai probabila varianta ramane insa desemnarea unui nou presedinte al CJC din randul actualilor consilieri. Nici in privinta aceasta Alianta nu a reusit sa se puna de acord, astfel incat, cu doar o zi dupa ce vicepresedintele liberal Puiu Hasotti declara ca nu doreste alegeri pentru ca ar crea un precedent periculos, democratul Danut Moisoiu anunta ca PD sustine ipoteza unor astfel de alegeri, cu paranteza ca opinia sa personala nu ar coincide totusi cu sarcinile trasate de partid. Revenind la varianta desemnarii unui inlocuitor lui Nicusor Constantinescu, Moisoiu a socat practic asistenta, declarand ca "cel mai bun consilier judetean (si implicit presedinte al CJC- n.red.) nu face parte acum din CJC" si este una si aceeasi persoana cu Stelian Dutu. Experienta celor trei mandate acumulate pana acum in fruntea judetului l-ar recomanda pe actualul deputat drept cel mai potrivit presedinte al CJC, iar Moisoiu ar sustine fara rezerve o astfel de varianta. Pana ce Dutu se va decide sa se reintoarca la functia pe care a parasit-o in 2004, "orice e posibil", solutia desemnarii viitorului sef al CJC prin mica intelegere dintre consilieri fiind acceptata si de PD. Pe de alta parte, Moisoiu sustine ca ar exista cativa social-democrati cu suficienta constiinta care ar vota cu Alianta, astfel incat Dutu, sa zicem, ar avea sanse reale.

PSD a platit bani grei sa afle ca PD are de trei ori mai multi simpatizanti decat ei

Si pentru ca tot veni vorba de social-democrati, Moisoiu a mai detonat ieri o bomba, facand cunoscute rezultatele unui sondaj de opinie realizat de PSD la nivelul judetului Constanta. Iar rezultatele inregistrate constituie motivul pentru care PSD nu a l-a facut public pana in acest moment, lucrand probabil la corectarea cu pixul a rezultatele obisnuite, in clasica traditie a sondajelor de opinie romanesti, in general si pesediste, in special. Asa se face ca, prin mijloace misterioase, sondajul, despre care Moisoiu sustine ca are 164 de pagini si este destul de ciudat redactat, a ajuns in mainile dusmanului politic. Iar acesta s-a grabit sa faca publica o serie de procente care scot in evidenta o realitate aproape neverosimila. Astfel, PSD, cel care a platit acest sondaj, starneste simpatia a 18% din constanteni, la nivelul municipiului Constanta, si a 21% la nivelul judetului. PRM ar avea peste 7% la municipiu si 4,7% la judet. Pozitia Aliantei este extraordinar de buna, daca e sa ne luam dupa sondajul nefericitilor social-democrati. Astfel, potrivit spuselor lui Moisoiu, 58% din locuitorii judetului sunt alaturi de Alianta, 51% fiind scorul pe municipiu. Cireasa de pe tort o reprezinta insa scorurile PD-ului: 60% la municipiu si 61% pe judet. Revenind asupra ciudateniei amintite mai sus, Moisoiu a dezvaluit cum suna una dintre intrebarile sondajului: "Preferati un primar corupt care face ceva sau un primat cinstit dar care nu face nimic?".