Inpolitics informeaza: "Magnatul Dan Voiculescu vrea ca marea alianta a Opozitiei sa fie de centru".
'Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, iese la rampa si da o replica atit celor care considera noua alianta PNL-PC drept una de dreapta, cit si presedintelui Traian Basescu, cel care a sustinut joi seara, la TVR, ca ar fi vorba mai degraba de o unificare a stangii, magnatul afirmand ca, in realitate, noul pol politic pe cale de a se constitui, dupa cooptarea PSD, trebuie sa fie unul de centru.
La cateva zile dupa constituirea aliantei ACD, declarata de centru dreapta, Voiculescu sustine, intr-o declaratie data Inpolitics, ca aceasta ar trebui "trasa" si mai pe centrul esichierului, prin cooptarea PSD, partid de stanga, si se declara un adept convins al politicii centriste.
"Am fost de acord cu Daniel Constantin, presedintele PC, atunci cand a sustinut ca intarirea dreptei este o prioritate. Dar, pentru marea majoritate a romanilor, pentru pensionari, pentru tineri, pentru bugetari, avem nevoie de un CENTRU puternic. Iar acest lucru il vom putea realiza mult mai bine aducand alaturi de ACD experienta politicilor sociale ale PSD. Eu sunt din punct de vedere practic un om de dreapta, insa nu pot abandona sufleteste filonul social. Iata de ce pentru mine alianta larga cu PSD este o mare prioritate" spune liderul fondator al PC.'