Presedintele Partidului Conservator, senatorul Dan Voiculescu, a relansat ieri atacurile la adresa presedintelui Traian Basescu si a colegilor democrati de Coalitie. Dovedind o "originalitate" iesita din comun, cel care va fi uitat de istorie sub titulatura de Felix l-a facut pe Basescu ipocrit, dar a reusit el insusi performanta de a-l lauda si a-l critica pe seful statului in aceeasi fraza. Voiculescu l-a felicitat pe Basescu pentru initiativa desecretizarii dosarelor "ICE Dunarea", dar si-a dat seama pe parcurs de faptul ca de fapt presedintele este un nepriceput. Pe de alta parte, liderul PC a declansat un atac si la adresa Partidului Democrat, declarand ca structurile acestuia de conducere sunt pline de fosti securisti.
"Dupa parerea mea, si o spun fara sa supar si cu tot respectul pentru functia prezidentiala, domnul Basescu este un nepriceput, nu se pricepe la nimic", a declarat Voiculescu. "Daca presedintele poate sa spuna la ce se pricepe - in afara de sforarii - il rog sa o faca public", si-a continuat tirada conservatorul, care i-a executat apoi din cateva cuvinte pe toti presedintii post-decembristi: "Dupa un presedinte comunist si un presedinte mediocru, acum Romania are parte de unul nepriceput". Atacul prezidential a fost dublat, paradoxal, de laude sincere la adresa aceluiasi Traian Basescu. Voiculescu a tinut sa-l felicite public pe seful statului pentru decizia CSAT privind desecretizarea dosarelor "ICE Dunarea". Liderul conservatorilor sustine ca acest demers va clarifica o data pentru totdeauna controversatele legaturi dintre fosta intreprindere a Securitatii si Crescent-ul sau si va dovedi ca nu a fost nimic ilegal sau incorect. Lamurirea tuturor acestor lucruri se va putea face doar dupa studierea celor 680 de volume ale dosarului, predate de Serviciul de Informatii Externe catre Arhivele Nationale. Mergand pe aceeasi linie "consecventa" care l-a calauzit in intreaga sa cariera politica, Voiculescu a trecut din nou de la laude la atacuri, amintindu-si ca de fapt primul care ar trebui sa-si faca publice dosarele ar fi chiar presedintele Traian Basescu, urmat apoi de fostii sai colegi din PD. Dan Felix Voiculescu a lansat apoi o veritabila bomba, declarand ca mai multi lideri locali ai PD au fost colaboratori ai politiei politice ceausiste, adevarati "stalpi ai Securitatii", dand exemplele lui Marian Antonescu din Dambovita si al liderului PD din Salaj. Mai mult, Voiculescu i-a cerut democratului dambovitean sa declare public care au fost relatiile sale cu Basescu inainte de 1989.

Verisoara motanului Felix vrea ca toate dosarele Securitatii sa fie arse

In replica, Antonescu a recunoscut ca a lucrat in structurile externe de informatii, fiind detasat la Bruxelles, dar ca a precizat acest lucru inainte de fiecare campanie electorala si ca toata lumea stie deja acest fapt, fiindca nu l-a ascuns niciodata. In ceea ce priveste relatia cu Basescu, liderul democrat dambovitean a povestit ca a lucrat la Bruxelles in aceeasi perioada in care actualul sef de stat era detasat la Anvers, precizand insa ca intre ei doi exista o relatie obisnuita. Nici liderul democrat salajean nu a lasat nesanctionata acuzatia lui Voiculescu, declarand ca poate pune oricand la dispozitie doua adeverinte de la CNSAS care atesta faptul ca nu a colaborat niciodata cu Securitatea. Mult mai acid a fost presedintele PD Emil Boc, atunci cand a venit vorba de relatia cu Securitatea a colegilor sai de partid: "Domnul Voiculescu are probleme cu propriul dosar la CNSAS, dar striga lupul". Boc i-a adus aminte liderului conservator ca democratii au fost primii care au sustinut adoptarea Legii Lustratiei in procedura de urgenta, prin asumarea raspunderii. Pana la urma, rezolvarea tuturor problemelor lui Voiculescu, dar si a altor de acelasi grad este solutia sanatoasa avansata ieri de verisoara lui Felix, Paraschiva Szilagy, care, dupa iesirea de la CNSAS a spus ca toate dosarele Securitatii ar trebui arse, doar asa putandu-se intra in normalitate.