Dan Mihalache anunta discret, pe blog, demisia din toate functiile din PSD si din calitatea de membru de partid: "Am decis astazi sa renunt la calitatea de presedinte/sef al Departamentului de Sinteza si Comunicare Publica al Partidului Social Democrat. Totodata, am decis sa renunt si la calitatea de membru al Consiliului National si de membru al Organizatiei PSD Maramures, filiala Viseu de Sus. Nu este o optiune usoara, tinand cont de faptul ca ultimii opt ani i-am petrecut muncind efectiv pentru acest partid, in calitate de consilier, analist politic, deputat, europarlamentar. Sunt cateva mii de pagini (si orele de munca aferente) prin care sper ca am contribuit la modernizarea doctrinara a stangii romanesti, la conectarea ei cu social democratia europeana. Au fost ani frumosi, a fost o experienta interesanta, cu multe impliniri dar si cu multe dezamagiri si sperante inselate. Probabil ca zona cea mai delicata a politicii romanesti ramane cea a caracterelor. Ar fi poate multe de spus despre cum a evoluat partidul din 2001 si pana acum. Daca schimbarea lui a fost una in bine, pe masura asteptarilor si ideilor noastre. Poate alta data, poate intr-o carte care sa surprinda directiile de evolutie (sau involutie) a politicii romanesti din ultimii ani. Deocamdata, proiectele mele personale nu mai sunt compatibile cu calitatea de membru al PSD. Vreau ca aceasta despartire sa fie una discreta, nu un divort in stil italian, asa cum ne-au obisnuit politicienii, mai ales ca sunt multi oameni in PSD pe care ii stimez si la a caror prietenie tin".
Dan Sorin Mihalache (n. 18 mai 1971, Timisoara) este un tanar politician roman, cu o lunga si notabila prezenta in PSD si despre care Ion Iliescu spunea intr-o vreme ca era ideologul partidului.
A fost deputat in Parlamentul Romaniei, ales in circumscriptia electorala nr.26 Maramures pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR si a devenit parlamentar european la 1 ianuarie 2007, o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. La alegerile din 8 iunie 2009 pentru Parlamentul Europan a figurat pe lista PSD, pe un loc neeligibil. Dan nu a suportat probabil un al doilea esec, dupa ce ratase si intrarea in Parlamentul Romaniei la alegerile uninominale din toamna lui 2008. Pacat, PSD piede o minte brici.