Presedintele autosuspendat al PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, are de gand sa revina in fruntea organizatiei bucurestene a social-democratilor, lansandu-le astfel un avertisment celor care l-au contestat si i-au cerut demisia din functie si chiar din partid.
Dan Ioan Popescu a spus ca nu ia in serios ultimatumul primit de la conducerea PSD Sector 1, de a-si rezolva intr-un fel sau altul situatia autosuspendarii sale.
"Nu intentionez sa-mi dau demisia, ii las sa fiarba intre ei, ba chiar ma gandesc la reintoarcerea in functie", a mai spus Popescu. El a minimalizat declaratiile presedintelui PSD Sector 1, Dan Tudorache, si ale presedintelui Comisiei de integritate a PSD Bucuresti, Doru Giugula, care ii cerusera demisia.
"Cand am auzit declaratiile lor, ale lui Giugula si ale lui Tudorache, mi-am amintit de o poanta a lui Tudor Musatescu, despre doi pitici care se laudau ca i-au dat o palma peste gura unui urias, de i-au rupt pantalonii la genunchi. Asa si cu ei doi", a spus D.I. Popescu.

Povestea autosuspendarii

Fost presedinte al PSD Bucuresti, D.I. Popescu s-a autosuspendat din functie la mijlocul lui ianuarie, dupa ce Comisia de verificare a averii demnitarilor de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus instituirea sechestrului asupra unei parti din averea sa. Dupa autosuspendarea lui D.I. Popescu, conducerea filialei bucurestene a PSD a fost preluata de Sorin Oprescu, numit de la centru presedinte coordonator interimar. Tot cu titlu interimar, la conducerea PSD Bucuresti au fost numiti la 13 aprilie trei noi vicepresedinti si un nou presedinte executiv, in persoana lui Marian Vanghelie.
Consiliul Municipal al PSD Bucuresti nu poate organiza alegeri pentru validarea lui Oprescu in functia de presedinte al filialei, a lui Vanghelie ca presedinte executiv si a noilor vicepresedinti pana cand D.I. Popescu nu isi clarifica situatia legata de autosuspendarea sa.
Intrucat a fost ales prin vot in functie, D.I. Popescu nu poate fi demis decat in cadrul Consiliului Municipal, si nu de catre organizatia de sector de care apartine.