Fostul secretar de stat in Ministerul de Interne, Dan Valentin Fatuloiu, a declarat, intr-un interviu acordat in exclusivitate Danei Grecu, la Antena 3, ca suspecteaza existenta unor legaturi intre ofiteri si mafie, dar ca, pana la proba contrarie, trebuie acordata prezumtia de nevinovatie.
"A fost sunat fiul meu de catre cineva, care a spus ca Chelu vrea sa ma contacteze si ca ma distruge daca nu cad la pace, si mi-a oferit un milion de euro. L-am sunat pe domnu’ Morar si m-am autodenuntat", a spus chestorul.
Fatuloiu a mai spus ca fostul sef al Politiei Romane, Petre Toba, stia, cel mai probabil, despre toata aceasta afacere, din moment ce ocupa functia de manager.
Acesta a descris detaliat flagrantul organizat cu ocazia autodenuntarii sale la DNA.
"Eu l-am asteptat la ora 10.00, el n-a venit (in birou - n.r.). M-a sunat. A venit si mi-a spus ca a fost la BRD. (...), m-a chemat in parcare, unde erau doua masini, mi le-a aratat, a zis ca din acelea imi va cumpara. Urma sa-i dau un semnal ca am rezolvat problema. Cand am ajuns aici, langa statuie, mi-a aratat punga de bani, aflata pe bancheta din dreapta. (...) Erau 50.000 (de euro - n.r.)".
"S-a intervenit imediat, totul era filmat. A intervenit un echipaj al DNA din circulatie, a luat punga, iar Chelu a fost arestat".
In cadrul aceluiasi interviu, chestorul a mai facut cateva dezvaluiri tulburatoare cu privire la moartea suspecta a doi oameni de incredere de-ai lui Catalin Chelu, moarte in care, zice el, este implicata intreaga mafie din aceasta poveste.
"Ceea ce mi se pare infricosator este ca a fost o doamna, Luminita, s-a folosit numele ei, care a fost folosita ca sageata in privatizarea unor societati, pe care le falimenta, dupa care le vindea pe piata imobiliara. Aceasta femeie a murit, intorcandu-se intr-o noapte de la consiliul de administratie, in conditii suspecte. (...). Mai exista un cetatean care s-a aruncat de la etajul opt, tot intr-o asemenea conexiune cu el".
Mai mult decat atat, Fatuloiu si-a exprimat, din nou, dorinta de a-l schimba pe Toba din functie si de a aduce in locul lui un om curat, care sa poata reface acest concept, "pe baza caruia am intrat in Uniunea Europeana".
Chestorul a mai mentionat, in acelasi timp, si cele patru procese in care Toba este acuzat ca a actionat abuziv, cerandu-i-se si daune morale.