Candidatul independent la presedintia Romaniei, Sorin Oprescu, a declarat la Arad ca militeaza pentru un guvern de tehnocrati si ca il prefera in fuctia de premier pe Daniel Daianu sau pe Florin Georgescu.
Oprescu a mai afirmat ca Traian Basescu si Emil Boc nu vor fi premieri in cazul in care el ar ajunge seful statului.
"Pot sa va spun pe cine nu am sa pun prim-ministru vreodata: pe domnul Basescu sau pe domnul Boc. As pune prim-ministru oameni de genul tehnocratilor, asa cum este Daianu sau Florin Georgescu, pentru ca este clar ca in momentele acestea de derapaje economice intr-o criza economica mondiala ai nevoie de profesionisti", a declarat Sorin Oprescu. Oprescu a mai afirmat la Arad ca la alegerile prezidentiale se bazeaza pe cei "68% de nehotarati din tara asta".
Intrebat de jurnalisti ce procent spera sa obtina la alegerile prezidentiale, Sorin Oprescu a spus ca isi doreste un procenta "convenabil" care sa-l duca in lupta "Basescu-Oprescu".
Sorin Oprescu a mai sustinut la Arad ca nu are nici un "blat" cu presedintele Traian Basescu. De asemenea, Oprescu a mai afirmat ca nu este sustinut in cursa pentru sefia statului de omul de afaceri Dinu Patriciu.
"N-am in spate niciun angajament de partid si nici un blat cu Basescu. Am intrat in cursa independent, raman independent", a mai declarat Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu a facut o vizita in municipiul Arad unde s-a intalnit cu grupul de sustinatori locali in campania electorala. De asemenea, Oprescu a avut o intalnire cu membri ai Colegiului Medicilor din Arad, precum si cu oameni de afaceri si reprezentanti ai ONG-urilor.