Senatorul PSD Antonie Iorgovan a declarat ieri ca pachetul legislativ pe care Guvernul Romaniei si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului incalca flagrant principiile Legii fundamentale a Romaniei, motiv pentru care 101 deputati si 39 de senatori PSD au semnat o sesizare adresata Curtii Constitutionale.
Antonie Iorgovan a explicat ca Guvernul a incalcat grav Legea fundamentala in momentul in care si-a angajat raspunderea nu pe un singur proiect de lege, asa cum prevede articolul 114 din Constitutie, ci pe un intreg pachet. In acest mod, considera senatorul PSD, se creeaza premisele denaturarii ratiunii de a fi a Parlamentului si se instituie posibilitatea de eludare tocmai a forului care are mandat constitutional de a legifera.
In plus, Iorgovan a atacat atat prevederile din legile reformei in justitie prin care se prevede retroactivitatea in privinta duratei mandatului unor magistrati, cat si pe cele din legile proprietatii, prin care se pot revoca titlurile de proprietate de catre organele administrative.
Curtea Constitutionala a anuntat ca va dezbate sesizarea PSD privind neconstitutionalitatea legilor incluse in pachetul legislativ pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea la 29 iunie.