Curtea Constitutionala a decis ca motiunea de cenzura "11 impotriva Romaniei", initiata de PNL si UDMR la adresa Guvernului, este constitutionala. Magistratii au respins sesizarea democrat-liberalilor de neconstitutionalitate, formulata saptamana trecuta, o incercare a acestora de a bloca demersul PNL-UDMR.
In cazul in care motiunea va trece, iar Guvernul va pica, trebuie sa se formeze o majoritate parlamentara, care sa-i propuna presedintelui Traian Basescu un nou premier. Daca o varianta de Guvern va cadea de doua ori in Parlament, legislativul NU va fi dizolvat, deoarece potrivit legii, dizolvarea Parlamentului nu mai poate avea loc cu 60 de zile inainte de alegerile prezidentiale. Guvernul Boc 2 va ramane in picioare, dar va avea doar o functie administrativa.
In urma hotararii Curtii Constitutionale, motiunea de cenzura urmeaza sa fie dezbatuta si votata in Parlament. Totodata, pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata, ar fi necesare 236 de voturi "pentru". PNL, UDMR si PSD au impreuna un total de 281 deputati si senatori, care, daca ar vota in favoarea motiunii, ar determina caderea Guvernului.
Concluzia: daca motiunea de cenzura trece, jumatatea de Guvern PD-L Boc 2 primeste cartonas rosu. Nu scapati dezbaterile motiunii de cenzura de marti, "11 impotriva Romaniei", cele 11 marionete ale lui Basescu ies din scena. Hai Romania!