Fost candidat la Presedintie la alegerile din 2004, viceprimarul municipiului Campulung Moldovenesc Ovidiu Tudorici a declarat ieri ca propunerea de excludere din PD a sa si a trei consilieri a fost o initiativa a presedintelui organizatiei locale, Ion Badale.
Tudorici a precizat ca ar fi fost sanctionat pentru ca "ar fi avut indrazneala" sa candideze in octombrie 2005 la presedintia organizatiei PD din Campulung Moldovenesc. El a adaugat ca "prima decizie a presedintelui Badale a fost de a exclude membri de partid si nu de a aduce noi membri". Viceprimarul a subliniat ca motivele pentru care au fost exclusi "sunt puerile si inexistente".
Tudorici a anuntat ca, alaturi de consilieri, va contesta la Biroul Permanent Judetean al PD Suceava decizia de excludere si va cere adoptarea unor masuri impotriva lui Badale, pe care l-a acuzat ca a transformat filiala "intr-o organizatie de cumetrie".
Cei patru au fost exclusi din organizatia locala la sfarsitul saptamanii trecute, prin decizia Biroului de Coordonare locala al PD Campulung Moldovenesc. Astfel, viceprimarul Ovidiu Tudorici si consilierii locali Marciana Dunea Polesciuc, Mihai Dutca si Vasile Petruti au fost exclusi pentru ca ar fi adus deservicii de imagine partidului. Ei au fost alesi in Consiliul Local Campulung Moldovenesc pe listele Uniunii pentru Reconstructia Romaniei, Tudorici fiind candidatul acestei formatiuni la Presedintie in alegerile din 2004, dar s-au inscris anul trecut in PD dupa fuziunea URR cu PPCD. (Nicoleta Nicolae)