Senatorul Ioan Mang a sustinut o declaratie politica, intitulata: Despre ' greva de lux ' a parlamantarilor PDL.

In declaratia mea politica de astazi as dori sa ma refer la asa-zisa campanie de informare a PDL despre "greva de lux" a parlamentarilor USL. In loc sa dea socoteala pentru falimentul economic si moral in care au adus tara, pedelistii au tupeul acum sa ne acuze pe noi parlamentarii Opozitiei, de parca noi si nu ei ar fi de vina pentru dezastrul din Romania.
Din cauza guvernarii "performante" a PDL, Romania este astazi sanctionata la nivelul Uniunii Europene si ni se taie fondurile pe diferite programe sectoriale. Din cauza incompetentei si coruptiei generalizate de PDL la nivelul sectorului guvernamental, romanii au de suferit in fiecare zi. Despre toate acestea, desigur, nimeni din PDL nu scoate o vorba.
Ce ar fi ca si noi cei din Opozitie ne-am apuca sa tiparim afise cu reprezentantii PDL? Sigur am gasi si noi cateva subiecte despre cat de bine isi fac ei treaba. De exemplu, despre domnul Ioan Oltean am putea spune ca a avut o "contributie" directa la faptul ca pe programul POSDRU, Romaniei i-au fost suspendate fondurile. Oare cine l-a pus ministru pe Ioan Botis, cel care a trebuit sa plece din fruntea Ministerului Muncii tocmai pentru o situatie de incompatabilitate si nereguli in gestionarea fondurilor europene?! In loc sa dea explicatii pe aceasta problema extrem de grava, domnul Oltean umbla pe la tipografii sa faca afise cu parlamentarii opozitiei. Oare o fi mergand cu masina de la Camera sau cu bicicleta, asa cum ne sugera noua, parlamentarilor USL.
Sau despre domnul Voinescu-Cotoi si grija sa pentru cum se cheltuie banul public ce am putea scrie? Un subiect de interes public ar fi delegatia sa de cinci stele din Qatar pe tema terorismului si a pirateriei maritime, teme desigur foarte importante in aceasta perioada de austeritate pentru Romania... Totul, desigur, finantat nu din buzunarul personal al domnului Voinescu-Cotoi, cat din bugetul Camerei Deputatilor. Asta ca sa stim exact cum sta treaba cu responsabilitatea cheltuirii fondurilor publice.
Liderii si comunicatorii PDL vorbesc mult si despre orice altceva decat despre incompetenta si cinismul acestei guvernari care sub lozinca reformei statului au adus populatia la un grad de dispare nemaiintalnit. Sub aceasta lozinca am ajuns in situatia in care bolnavii de cancer in stadiu terminal sunt lasati sa moara in chinuri din lipsa unor medicamente de baza. Sub aceasta lozinca am ajuns sa destructuram sistemul educational si sa ne batem joc de elevi, de parinti si de profesori.
Este revoltator ce ni se intampla astazi in Romania din vina guvernantilor PDL, iar acestia in loc sa rezolve problemele vorbesc intr-una despre cat de mult ar costa protestul parlamentar al USL. O mare liniste se asterne insa in tabara PDL cand vine vorba despre sumele colosale irosite datorita incompetentei sau sutele de milioane de euro ' sifonate ' in ultimii ani de clientela de partid!
Cand sunt intrebati care sunt realizarile lor din timpul guvernarii, pedelistii nu pot da niciun exemplu concret, ci iar o sa inceapa povestea cu deficitul bugetar si credibilitatea Romaniei pe plan extern, lucruri abstracte si care nu ii incalzesc deloc pe romanii care o duc din ce in ce mai greu si care sunt lipsiti de orice perspectiva si incredere in viitor.
Aceasta asa numita campanie de informare nu este altceva decat o strategie ieftina de a muta atentia de la bubele guvernarii PDL spre teme false. La fel de false precum noua culoare verde in care vrea sa se vopseasca aceasta struto-camila: Miscarea Populara, o constructie menita sa salveze PDL de la dezastrul electoral si, ma scuzati pentru expresie, sa-i fraiereasca pe romani! Despre cat de serioasa si cat de dreapta va fi ea vorbeste de la sine faptul ca in cadrul ei se va regasi si armata de "stanga" a lui Oprea din UNPR. In fapt nu sunt altceva decat niste oportunisti; in plus de asta sunt niste tradatori care nu au nici culoare si nici coloana vertebrala politica.
Si pentru ca tot am vorbit despre functionarea Parlamentului, despre cat de rai suntem noi cei din Opozitie care protestam si cat de seriosi sunt cei din PDL: deputatii si senatorii PDL care absenteaza de la Parlament si din cauza carora Puterea a trebuie sa suspendele sedintele din lipsa de cvorum oare cum vor fi judecati? Or fi si ei in vreo greva de lux si nu stim noi sau, de fapt, nu sunt in stare sa se stranga ei intre ei si atunci ne blameaza pentru noi?!
Ma intreb oare cine si ce ne-a determinat pe noi cei din USL sa recurgem la aceasta forma de protest si oare cat a costat la nivel national tiparirea si distribuirea flyer-elor mincinoase ale PDL? Oare cate analgezice opioide (morfina), sau citostatice, s-ar fi putut cumpara pentru bolnavii de cancer, cu aceasta suma? Oare cate abecedare, sau manuale scolare, s-ar fi putut tipari cu hartia astfel irosita? Acestea sunt intrebarile la care cei din PDL are trebui sa raspunda... Cand ai in spate insa o guvernare dezastruoasa pentru majoritatea populatiei, nu insa si pentru clica PDL, ce poti faci? Vorbesti despre cat de rea este Opozitia. Sub PDL, ipocrizia si fariseismul au atins, cred, culmi greu de egalat! Faptul se comporta in acest fel dovedeste ca am avut dreptate: Puterea, dar mai ales PDL nu vor un dialog real cu Opozitia si nici nu sunt capabili sa duca o politica in care sa primeze respectul reciproc si dezbaterea argumentata. Ei se pricep cel mai bine doar la denigrarea adversarului si campanii de manipulare in care arunca cu noroi si invective.