PRM a sarbatorit sA¢mbata cu muzica, baloane, medalii si artificii 15 ani de la crearea partidului cu acelasi presedinte in fruntea sa si tot in Opozitie. De altfel, PRM este singura formatiune politica din tara care refuza innoirea, C.V. Tudor fiind singurul sef fondator de partid care se mai afla inca in functie.

A§n 15 ani de la constituire, PRM a fost condus intotdeauna de Corneliu Vadim Tudor, cu exceptia perioadei aprilie-iunie 2005, cA¢nd in fruntea formatiunii politice s-a aflat Corneliu Ciontu, sub pretextul schimbarii imaginii partidului. A§n toti acesti ani, partidul a fost dominat de liderul sau fondator, un personaj charismatic si un bun orator, dar cu un limbaj suburban si o atitudine dictatoriala. A§n toata aceasta perioada, PRM a fost mereu in opozitie, cu exceptia unei scurte perioade in timpul a€žpatrulaterului rosua€œ, in 1993, cA¢nd PDSR era la putere si avea drept parteneri de nadejde pe reprezentantii PUNR, PRM si PSM.

Oda presedintelui mult-iubit!

Reprezentantii PRM au sarbatorit sA¢mbata la Sala Palatului 15 ani de la infiintarea partidului, cu muzica, baloane, medalii si artificii.
Spectacolul a inceput prin difuzarea unui material care s-a vrut un film documentar despre istoricul partidului, dar care a fost de fapt o oda adusa presedintelui PRM.
Documentarul s-a incheiat cu doua mesaje, aparent diametral opuse: ca PRM a€žs-a integrat in democratia constitutionala de tip occidentala€œ si ca partidul vrea sa construiasca o puscarie a mafiotilor. Acest ultim mesaj a fost primit cu indelungi aplauze de catre participanti, cu ovatii si scandari de genul a€žVadim, Vadim!a€œ.
A§n aplauze, scandari si delir, a intrat in sala Vadim, imbracat in alb, cu un trandafir portocaliu la rever si insotit de familie si de nelipsitul alai.

Medalii aurite pentru tot poporul peremist

Vadim Tudor a urcat pe scena si le-a vorbit celor prezenti despre forta PRM, despre cum in urma cu 15 ani a pornit a€žintr-o camaruta din Calea Victorieia€œ ideea infiintarii unui partid. El le-a vorbit apoi membrilor PRM despre a€žnemerniciea€œ, despre infiintarea unei filiale a PRM in statul american Arizona si despre inchisoarea pe care intentioneaza sa o faca, a recitat poezii si a citit versete din Cartea Biblica a Profetului Naum.
a€žAveti incredere in mine, eu va iubesc si, recunosc cinstit, fara voi nu as fi realizat absolut nimic!a€œ, le-a spus Vadim Tudor celor prezenti, reusind, pe perioada discursului sau, sa hipnotizeze aproape sala. Discursul lui Vadim s-a remarcat si prin faptul ca a fost pentru prima oara cA¢nd liderul PRM nu si-a atacat virulent adversarii politici si nu a pomenit niciun alt partid.
C.V.Tudor le-a promis celor aproape 4.000 de oameni prezenti ca va veni la putere si va salva tara, aratA¢nd ca acest lucru se va intA¢mpla pentru ca a€žau fost epuizate toate variantele de guvernarea€œ.
a€žConspiratia Satanei impotriva RomA¢niei se apropie de sfA¢rsit! (...) A venit si vremea noastra la Palatul Cotroceni, ca tot e liber!a€œ, a prezis Vadim, in aplauzele multimii.
Dupa ce a vorbit, C.V. Tudor a decernat 100 de medalii suflate cu aur sau cu argint, printre cei care le-au primit aflA¢ndu-se toti parlamentarii PRM.
A urmat un spectacol artistic prezentat de Alina Sorescu, in cadrul caruia au cA¢ntat Mirabela Dauer despre a€žfotoliul din odaie si cartea uitata pe etajeraa€œ, Angela Buciu, Ion Dolanescu, Fuego si Irina Loghin.