Gandul: Forta Opozitiei sta sub fundul lui Geoana? (Autor: Cristian Tudor Popescu)

Mircea Geoana imi aminteste una dintre neputintele care m-au tinut departe de a intra in politica: sunt incapabil de nesimtire. Dl. Geoana e un artist al nesimtirii. D-sa este in stare sa-ti arunce o pisica moarta de o saptamana pe covorul din sufragerie si sa-ti spuna ca n-a venit masina de gunoi sa goleasca tomberonul.
Pentru felul in care a inteles sa piarda pe mana proprie alegerile prezidentiale din 2009, ar fi fost firesc ca dl. Geoana sa fie dat afara din partid. Incepand cu vizita de atunci la actualul retinut S.O. Vantu, M. Geoana a adus numai daune partidului care l-a propulsat in prim-planul scenei politice, culminand cu provocarile in toata regula "Candidez din nou la presedintie" si "Sunt liderul opozitiei". Va mai amintiti cum ii pupa umarul M. Geoana lui Crin Antonescu in scurtul moment al gloriei prezidentiale somnambule? Acelasi Geoana il ataca acum prin astfel de declaratii pe candidatul la presedintie al USL, Crin Antonescu. Nu e o observatie politica, nu ma intereseaza cine candideaza din partea nimanui, e vorba de caracterul fostului presedinte al PSD.
Ceea ce practica acum dl. Geoana se numeste simplu: santaj. Pot sa zic ce vreau, n-aveti curaj sa ma schimbati, ca pierdeti postul de presedinte al Senatului. De ce o face, e foarte greu de spus. Subsemnatul nu vad alt raspuns decat megalomania, aroganta dispretuitoare fata de votantii sai, fata de toti cei care l-au sustinut, aceeasi care l-a facut sa se duca la Vantu considerandu-se deja presedinte. Nu stiu cu ce platforma s-ar putea duce M. Geoana la alt partid, intrucat nu e un disident ideologic al PSD, e doar un obsedat de propria-i persoana.
Cat priveste PSD, e posibil sa piarda prin aceasta decizie presedintia Senatului, dar daca in jiltul asta sta toata forta si potentialul USL de a castiga alegerile in 2012, atunci si dupa sfarsitul lumii PDl va ramane un peste mai bun pentru a scoate Romanica la produs.
Mai e de pus o singura intrebare: daca asa se comporta Geoana in calitate de pierzator jalnic in 2009, cam ce-ar fi facut daca ajungea presedinte?