Ordinea de zi oficiala a CSAT de azi, data publicitatii de Administratia Prezidentiala, include cel putin doua subiecte de tensiune intre presedinte si premier - legile sigurantei nationale si strategia legata de trupele desfasurate in afara tarii. Situatia SIE, al carui director, Claudiu Saftoiu, a demisionat saptamana trecuta, nu figureaza pe agenda oficiala a discutiilor.
Legile sigurantei se afla in prezent in dezbatere la Camera Deputatilor, dupa ce PNL si le-a asumat, ca reactie la faptul ca CSAT nu a formulat un punct de vedere oficial pe marginea actelor normative modificate de liberali la Guvern. Cat priveste strategia de aparare a tarii, neprezentarea ei in Parlament se afla printre cele 19 capete de acuzare ale comisiei Voiculescu.
Alte subiecte aflate pe ordinea de zi a sedintei CSAT: Strategia nationala de aparare a tarii; Strategia de intrebuintare a fortelor Armatei Romaniei la misiuni in afara teritoriului statului roman; Informare privind contractul de achizitii de produse si servicii cu firma BAE Systems pentru Suportul Logistic pe termen lung al fregatelor tip 22 achizitionate din Marea Britanie; Capabilitatile structurilor logistice din armata pentru realizarea interventiilor de mentenanta pe timp de pace, in situatie de criza si la razboi; Raportul Consiliului Suprem de Aparare a ¥arii privind activitatea desfasurata in 2006, cat si raportul referitor la stadiul implementarii sistemelor de radiocomunicatii TETRA.
CSAT va dezbate si Analiza modului de actiune a Directiei Nationale Anticoruptie in 2006 pentru prevenirea si combaterea infractiunilor de coruptie, a celor asimilate acestora si a infractiunilor in legatura directa cu infractiunile de coruptie. Membrii CSAT vor reanaliza, in conformitate cu Strategia Nationala pentru Sanatate si cu standardele Uniunii Europene, modul de repartizare a unitatilor sanitare cu paturi din sistemul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale. De asemenea, CSAT va lua o decizie privind Statutul Casei Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti, in conditiile in care art. 317 al Legii nr. 95/2006 prevede reorganizarea acestei institutii.