Presedintele UDMR, Markó Béla, crede ca situatia din PNL afecteaza relatiile din Coalitie si ca exista unele asemanari intre guvernarea actuala si cea a CDR.
"Atunci cand o formatiune politica isi concentreaza atentia pe problemele interne, sigur ca e mai greu sa ai un dialog", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Markó Béla, raspunzand unei intrebari privind posibilitatea ca relatiile din Coalitie sa fie afectate de criza din PNL. Presedintele UDMR a spus ca nu poate sa califice drept "criza" ceea ce se intampla in PNL, deoarece nu este treaba lui sa dea "calificative".
Liderul UDMR regreta "framantarile" din PNL si crede ca exista unele asemanari intre guvernarea CDR si actuala guvernare in ceea ce priveste conflictele dintre partenerii de Coalitie.
"Pe vremea respectiva, unele conflicte au fost mai usor explicabile, au existat disensiuni doctrinare mai mari intre PD si CDR. Acum, nu vad diferente doctrinare si nu inteleg de ce Alianta nu reuseste sa se coreleze. E adevarat ca avem un partid, PC, in legatura cu care nu stim ce doctrina are sau are in fiecare zi alta doctrina, dar nu PC este forta principala a acestei coalitii", a mai spus Markó Béla. (D.P.)