Candidatul PNL la presedintie, Crin Antonescu, afirma ca Romania are nevoie de un alt presedinte, deoarece un nou mandat al lui scandagiului Traian Basescu nu inseamna altceva decat noi scandaluri si confruntari cu majoritatile parlamentare.
Crin Antonescu a insistat pe solutiile economice care au scos si alte tari europene din criza, dupa modelul german sau polonez, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Arad.
"Ne trebuie doar un guvern solid, un prim-ministru competent care sa se bucure de incredere publica in momentul in care preia conducerea acestui guvern, intr-o perioada grea. Guvernul poate fi un guvern politic dupa alegerile prezidentiale, un guvern in care partidele sa trimita ministri, dar pe criterii de competenta, cu incredere publica si un program de masuri care sa insemne niste raspunsuri la criza", a accentuat presedintele liberal.
Crin Antonescu a criticat guvernul Boc care, in loc sa ia masuri care sa atenueze criza, le-a preferat pe cele care o adancesc, si a dat ca exemplu impozitul forfetar.
"Trebuie luate masuri care sa stimuleze activitatea, actiunea economica, crearea de locuri de munca, si aceste masuri sunt de relaxare fiscala, de stimulare a investitiei si activitatii economice, insotite de masuri realiste si autentice de reducere a birocratiei", a declarat presedintele PNL.
In opinia candidatului liberal la presedintie, este nevoie de un alt presedinte pentru realizarea acestor masuri, deoarece un nou mandat al lui Traian Basescu nu inseamna altceva decat noi scandaluri si confruntari cu majoritatile parlamentare.
Crin Antonescu a amintit ca Partidul National Liberal a venit cu o solutia unui guvern condus de un premier independent, Klaus Johannis, sustinut de o majoritate parlamentara, dar refuzat de Traian Basescu.