Liderul PNL respinge ideea dictaturii pe care s-ar pregati sa o instaureze in partid, prin modificarea statutului. Congresul liberal debuteaza maine aproape de pranz cu supunerea la vot a noului statut.
Sambata va fi aleasa noua conducere a partidului.
"Asta cu dictatura Antonescu este chiar periculoasa. Nu are niciun temei, nu e vorba de nicio dictatura. E o formula mai putin agreabila pentru cultura noastra organizationala, sistemul se foloseste in multe democratii avansate. Eu cred ca evitam fondul problemei si cred ca discutam prea mult ca si cum democratia partidului ar depinde de un mod sau altul de alegere al conducerii partidului. Un om propune o lista cu 32 de oameni, dar niciunul din ei nu poate fi bănuit ca este omul meu. Nu poate sa aleaga altul, il va pastra in suflet, dar va alege din oferta pe care o are. Eu cred ca se face foarte mare caz si nu cred ca se poate discuta de dictatura in PNL. Asumand pe lista, sporesc numarul de nemultumiti, asa ca cred ca voi castiga cu 60-70%", a declarat Crin Antonescu.
Acesta si-a prezentat si o parte din echipa: "Ludovic Orban nu a fost de acord cu aceasta arhitectura a proiectului meu, altfel ar fi fost pe lista mea. Dintre seniorii partidului: fostii presedinti Radu Campeanu si Mircea Ionescu-Quintus sustin proiectul meu. Domnul Mircea Diaconu e pe lista mea, domnul Relu Fenechiu, doamna Norica Nicolai, doamna Mariana Campeanu, Cristian Adomnitei este posibil sa fie unul dintre supleanti, domnul Stavarache. Andrei Marga. Nu sunt pupili sau pupile, apropiati politici. Probabil Alina Gorghiu va fi purtator de cuvant al partidului".