Presedintele PNL Crin Antonescu, a declarat joi, la Realitatea TV, ca partidul pe care il conduce nu si-a facut "un scop in viata din a-l suspenda pe Traian Basescu", adaugand ca in acest moment opozitia trebuie sa dea un nou Guvern Romaniei.
"Raul cel mare pe care Traian Basescu, in calitate de presedinte, il face acestei tari nu este acela ca rastalmaceste cuvintele, ca stie foarte bine unde se comporta ca un dictator, cel mai mare rau este ca tine in functie un Guvern absolut incompetent. Acest Guvern face rau economiei Romanesti, societatii romanesti. Problema suspendarii este legata din punctul meu de vedere si al partidului nostru de acest rau, pe care il face Romaniei. Daca Romania ar putea avea un Guvern responsabil si competent, Traian Basescu ar trece in plan secund", a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu.
De asemenea, presedintele PNL a mai spus ca prin decizia de a intoarce Legea pensiilor in Parlament, motivata caraghios, Traian Basescu a dovedit ca se teme de suspendare.
"Pentru noi trebuie sa ramana cardinal efortul de a da jos, pe cale democratica, acest Guvern si de a da Romaniei un nou Guvern. Daca presedintele va obstructiona acest lucru, atunci nu va mai avea cum sa scape de o suspendare. Daca nu, sa stea sanatos sa-si vada de treaba, iar acel Guvern sustinut de acea majoritate sa faca ceva pentru tara", a mai spus Crin Antonescu.
"Noi vom continua sa incercam sa punem capat distrugerii Romaniei de catre acest Guvern, in fruntea caruia se afla Traian Basescu pe care prin toate mijloacele, de la santaj la distribuirea indirecta de bani publici catre clientela, il mentine in functie Traian Basescu. Nu avem un scop in viata din suspendarea luiTraian Basescu. Ceea ce credem noi este ca trebuie sa dam Romaniei un alt Guvern. Daca nu ne intalnim pe aceasta directie cu Traian Basescu, nu avem problema suspendarii", a adaugat el.