AGERPRES informeaza : Crin Antonescu: "Matur, imatur, Victor Ponta nu-i circar. Lenes, harnic, eu nu sunt hot"
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti la Bistrita, in cadrul unei reuniuni a alesilor locali USL din judetul Bistrita-Nasaud, ca actuala putere este "scoasa din minti" de faptul ca liderii USL au o relatie personala buna, ceea ce explica calificarile de tipul "imatur" pentru Victor Ponta si "lenes" pentru sine, atribuite de liderii PDL.
Antonescu a tinut sa le multumeasca lui Victor Ponta si Daniel Constantin, prezenti de asemenea la Bistrita, pentru "maturitatea" si "camaraderia" de care dau dovada si a spus ca el si Ponta "nu se vor da in stamba" asa cum au facut Traian Basescu si Theodor Stolojaninainte de alegerile din 2004. "Vreau sa le multumesc si lui Victor Ponta, si lui Daniel Constantin pentru maturitatea de care dau dovada, pentru camaraderia, pentru colegialitatea si pentru respectul lor. Traian Basescu si clica lui de gornisti, care au primit ordin pe unitate sa-l faca de dimineata pana seara pe Victor Ponta imatur numai pentru ca e tanar, trebuie sa stie si sa invete ceva: nu stiu cat de maturi suntem - eu cred ca sunt, in orice caz; Victor Ponta este un om tanar, dar niciodata eu cu Victor Ponta n-am sa ma dau in stamba si am sa fac circul pe care el (Traian Basescu - n.r.) si cu Stolojan, de mana, plangand, l-au facut in fata a milioane de oameni. Daca Ponta este insuficient de matur, are timp sa creasca", a spus presedintele PNL.
Crin Antonescu a raspuns si acuzatiei ca ar fi "lenes", spunand ca macar el nu este "hot", iar Victor Ponta nu este "circar". "Eu sunt lenes, eu, cred dansii, dorm mult. Nu mi-am petrecut noptile cu vreunul sau vreuna dintre ei, sa stie cat dorm sau nu. Nu mi-am dat intalnire nici la sedinte, nici la sapa, nici la nimic dis-de-dimineata si am intarziat eu. Dar vad ca totusi, din anumite inregistrari pe care si le desfac intre ei, vad ca dansii nu se dau jos din pat decat de la anumite sume in sus. Asa incat matur, imatur, Victor Ponta nu-i circar; lenes, harnic, eu nu sunt hot", a concluzionat liderul liberal.
Crin Antonescu este de parere ca puterea s-a folosit de cazul Mircea Geoana pentru a nu mai discuta despre "promisiunile neonorate si minciunile pe care le spun in fiecare zi", ci pentru a "trage clopotele" USL, insa a cerut celor de la putere ca, atunci cand vorbesc despre austeritate, sa inceapa sa aplice austeritatea intre ei. "Noi le aratam sute de mii de oameni ale caror salarii au scazut, ca sunt bugetari sau privati, sute de mii de pensionari a caror putere de cumparare a scazut, mii de intreprinzatori mici si mijlocii care au inchis, mii sau zeci de mii de intreprinzatori care au pierderi sau al caror profit a scazut. Ei sa ne arate un singur lucru: un pedelist sus-pus care a castigat mai putin in perioada de criza - el, nevasta-sa, ma-sa, copiii lui. (...) Pentru ca tot ce vorbesc Emil Boc si Traian Basescu despre criza, despre austeritate, despre stransul curelei este profund incorect nu numai economic, dar si moral. Daca vrei sa ma convingi ca trebuie austeritate, incepe cu tine", este de parere Antonescu. Presedintele PNL a promis ca USL, daca va veni la guvernare, va numi in functiile importante oameni doar pe criteriul competentei, spre deosebire, spune el, de PDL, care "s-a facut de ras aducand analfabeti in pozitii de ministru".