Gandul informeaza: Dialog halucinant in sedinta USL. Crin catre Voiculescu: "Nu accept sa faceti jocurile lui Traian Basescu"
Dan Voiculescu si Daniel Constantin au parasit sedinta USL din aceasta dimineata fara a participa la conferinta de presa. Ambii au refuzat sa faca declaratii, dar au convocat Biroul Politic al PC pentru a decide daca mai raman in Uniune.
La sedinta de luni dimineata au participat Crin Antonescu, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Daniel Constantin si Dan Voiculescu. Discutia centrala a fost intre Dan Voiculescu si Crin Antonescu, parteneri in cadrul Aliantei de Centru Dreapta. "Nu accept sa faceti jocurile lui Traian Basescu", a fost declaratia lui Crin Antonescu care l-a infuriat pe Voiculescu. Cei doi s-au contrat pe tema candidaturii lui Sorin Oprescu la Bucuresti, dar si a lui Tudor Ciuhodaru pentru Primaria municipiului Iasi. Presedintele PNL le-a transmis celor de la PC sa renunte la pretentiile exagerate si sa respecte Protocolul USL.
"Nu cedez la presiuni si santaj", a adaugat Antonescu, care i-a reamintit lui Voiculescu ca el si-a asumat acest parteneriat in ciuda criticilor primite. Presedintele PNL a facut referire la verdictul de colaborator al Securitatii primit de Dan Voiculescu. Liberalul si-a anuntat si colegii din conducerea partidului de discutiile purtate cu Dan Voiculescu, spunand ca PNL nu va mai ceda conservatorilor alte candidaturi la alegerile locale in afara celor stabilite deja.
Dan Voiculescu i-a raspuns lui Crin Antonescu ca se gandeste daca mai ramane in USL si a iesit din sedinta. Dupa cateva minute acesta a fost urmat de presedintele PC, Daniel Constantin. Conducerea PC se va reuni miercuri pentru a decide care este viitorul partidului in cadrul USL. Crin Antonescu a incercat sa mascheze tensiunile existente in cadrul Opozitiei, afirmand ca USL merge mai departe "in ciuda eforturilor puterii de a subrezi USL".