Presedintele PNL, Crin Antonescu, a lansat, luni, un apel catre gruparea Basescu-Udrea-Boc, pentru a reda Capitala bucurestenilor si de a abandona, astfel, proiectul de modificare a Capitalei intr-o "feuda".
Liderul liberal, Crin Antonescu, lanseaza un apel catre Traian Basescu, Elena Udrea si Emil Boc sa nu incerce desfiintarea sectoarelor Capitalei. Antonescu a sustinut ca PDL pregateste un proiect de desfiintare a sectoarelor Capitalei pentru ca decizia in ceea ce priveste fondurile alocate Bucurestiului sa fie la Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
"Lansam un apel public catre gruparea Basescu-Udrea- Boc: jos mainile de pe Bucuresti! Reamintim acestor oameni ca Bucurestiul nu este nici al Elenei Udrea, nici al sotului ei, nici al lui Traian Basescu, ci al bucurestenilor si Romaniei intregi. Somam PDL sa abandoneze proiectul de modificare a Capitalei intr-o feuda", a spus Crin Antonescu in cadrul unei conferinte de presa sustinuta luni alaturi de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
Totodata, liderul PNL a cerut social-democratilor si primarului Sorin Oprescu sa abandoneze pasivitatea pe care o manifesta in acest caz, care ar putea fi socotita si "complicitate", si sa ia pozitie certa in favoarea cetatenilor Bucurestiului.
"Ii cer in mod special primarului general Sorin Oprescu sa abandoneze politica strutului in aceasta chestiune si sa vina alaturi de noi in acest demers. Ii amintesc faptul ca a castigat Primaria Generala cu un important sprijin liberal, cu un mandat care presupunea mai multa autonomie pentru sectoare si debrensarea clientelei politice a lui Videanu, Udrea si PD-ului de la resursa publica a Bucurestiului. Daca aceasta actiune, Bucurestiul Elenei Udrea si al PD, nu va inceta, vom face tot ce depinde de noi pentru ca bucurestenii sa aiba ultimul cuvant", a adaugat liderul PNL.
PNL pregateste propria oferta pentru bucuresteni, adauga Antonescu, bazata pe doua principii fundamentale: cresterea gradului de autonomie locala, prin aducerea deciziei cat mai aproape de cetateni, si profesionalizarea aparatului administrativ, prin inlocuirea criteriului politic de promovare in functii, cu criterium managerial.