Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, astazi, la Buzau, in cadrul unei conferinte de presa, ca presedintele Traian Basescu vorbeste despre reforma statului, in timp ce tot el intentioneaza sa o faca, "atat cat poate un presedinte".
"Presedintele are dreptate atunci cand vorbeste despre necesitatea reformarii statului, numai ca presedintele de cinci ani vorbeste despre asta, alteori despre combaterea coruptiei, alteori despre faptul ca scoala romaneasca este minunata, alteori ca scoala romaneasca produce tampiti. Sunt foarte multe afirmatii, mai putin asta cu tampitii, care au o doza de adevar in ele, dar domnul Basescu este foarte priceput in a formula enunturi corecte, dar din pacate ceea ce a asteptat si asteapta societatea de la un presedinte este aceea de a le aplica, de a le pune in practica pentru ca altfel putem fi analisti, iar pentru asta nu trebuie sa fim presedinti", a precizat Crin Antonescu.
Presedintele PNL a mai adaugat faptul ca "statul roman trebuie reformat profund, este o chestiune pe care nu o poate face numai presedintele si pe care in plan legislativ nici nu o poate face presedintele, dar in care presedintele poate sa aiba un rol major in ceea ce inseamna coagularea energiilor, construirea acestei directii, construirea acestei mentalitati".
"Domnul Basescu a vorbit despre reformarea statului, cum a vorbit despre descentralizare si despre alte lucruri valabile in principiu, dar n-a facut nimic din toate acestea. Nici el si cu atat mai putin partidul domniei sale", a mai spus Crin Antonescu.
Din data de 20 martie 2009, Crin Antonescu este presedintele Partidului National Liberal si unul dintre contracandidatii puternici ai lui Traian Basescu la fotoliul de presedinte al Romaniei.