Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, ca nu este deloc convins ca Traian Basescu isi va finaliza mandatul de 5 ani daca va continua sa se comporte "departe de realitate" cum face acum, mentionand ca este posibil inclusiv scenariul iesirii oamenilor in strada.
Moderatorul emisiunii a spus ca urmeaza 5 ani cu Traian Basescu la Cotroceni, iar Crin Antonescu a replicat: "Nu as baga mana in foc ca avem 5 ani de zile de petrecut cu Traian Basescu. Nu sunt deloc convins ca domnul Basescu va duce la sfarsit acest mandat daca va continua sa se comporte din ce in ce mai departe de realitate", a sustinut, la Antena 3, presedintele liberalilor.
Intrebat cum se poate rupe un mandat de cinci ani de zile, Crin Antonescu a replicat: "In multe feluri".
La intrebarea daca un fel ar putea fi iesirea oamenilor in strada, Antonescu a spus ca acest scenariu este posibil dar ca prefera un mandat de cinci ani de viata normala cu Basescu, decat o grava criza sociala.
"Eu unul, foarte sincer va spun, prefer un 5 ani de mandat de viata cat de cat normala cu Traian Basescu, decat o grava criza sociala, cu oameni in strada, cu economie total paralizata, cu institutii care nu functioneaza. Este un scenariu posibil. Nu insist asupra lui, pentru ca s-ar putea crede ca mi-l doresc, ca-l sugerez sau ca instig. Nu nu vreau asa ceva pentru ca asta nu foloseste nimanui, nici opozitiei", a spus Antonescu.
El a subliniat, insa, ca atunci cand vede iresponsabilitatea cu care se fac toate actele acestei puteri se gandeste la faptul ca "nu exista sat fara caini".
"In Romania niste oameni care vor pleca acasa si vor ramane fara slujbe pe spranceana, ochi frumosi, clientela, recomandari. Toti oamenii acestia vor fi suparati", a mai spus Crin Antonescu.