Fostul lider PSD, Octav Cozmanca, a declarat ca va anunta curand decizia privind revenirea sa in politica, adaugand ca in ultima perioada, clasa politica a oferit oamenilor numai "circ".
Octav Cozmanca a declarat, pentru un cotidian central, ca a purtat discutii cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si ca e determinat sa "puna umarul" la viata politica, in caz ca acesta candideaza la prezidentiale.
Decizia lui Cozmanca ar fi determinata de faptul ca, in ultima perioada, clasa politica a oferit oamenilor numai "circ". El a specificat ca nu are probleme cu liderul PSD, Mircea Geoana.
"N-am probleme cu nimeni. Nici cu Mircea Geoana. Ce probleme sa am cu Mircea Geoana?! Poate are el cu mine daca nu-si vede de treaba", a adaugat Cozmanca.
Octav Cozmanca a fost senator in trei mandate: in legislatura 1996-2000, ales in judetul Botosani pe listele PDSR; in legislatura 2000 - 2004, ales senator in circumscriptia electorala nr.7 Botosani, pe listele PSD; si in legislatura 2004 - 2008, ales senator in circumscriptia electorala nr.35 Suceava, pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR.
Calitatile lui Cozmanca de bun organizator au fost probate in nenumarate campanii electorale, dar din anul 2005 el a ales sa se retraga treptat din prim-planul vietii politice. Cunoscatorii spun ca in acest timp Cozmanca s-a ocupat de inaltarea unei biserici in satul natal, contribuind cu bani la finalizarea constructiei.
Octav Cozmanca s-a nascut la 22 septembrie 1947, in satul Talpa, comuna Mihaileni, judetul Botosani.