Europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor a declarat luni, in plenul PE, ca "regimul Basescu astazi eutanasiaza caini, iar maine va eutanasia oameni" si a cerut interventia PPE pe langa cei de la PDL in vederea opririi actiunii de ucidere a patrupezilor.
"Zilele acestea, partidul de guvernamant din Romania a luat o decizie aberanta: a votat eutanasierea, adica uciderea cainilor fara stapan. Fac apel la Partidul Popular European, care are ca doctrina crestin-democratia: va rog sa vorbiti cu colegii dumneavoastra de grup politic de la Partidul Democrat - Liberal din Romania, sa nu isi pateze mainile cu sange nevinovat. Iisus Hristos a iubit animalele. Fac apel si la ceilalti colegi: aproape toti aveti cel putin un caine acasa, pe care il iubiti ca pe un inger", a spus Tudor, intr-o interventie de un minut.
"Romania se intoarce, din pacate, la Evul Mediu intunecat, se barbarizeaza. Regimul Basescu astazi eutanasiaza caini, iar maine va eutanasia oameni. Uciderea cainilor reprezinta, totodata, o afacere profitabila pentru mafie. Ajutati Romania sa nu se transforme in Uganda lui Idi Amin", a conchis liderul PRM.