Corina Cretu a prezentat evolutiile sociale, politice si economice din Romania si a raspuns intrebarilor venite din partea unor membri ai diverselor institutii europene din Bruxelles, dar si din partea jurnalistilor straini, ca si din partea diferitelor organizatii neguvernamentale de pe langa Uniunea Europeana.
Ca membru al Comisiei pentru Dezvoltare, din Comisia de Ocupare a fortei de munca si Afaceri sociale, Corina Cretu a declarat: "Desi Romania face parte acum din Uniunea Europeana, unele tari aplica restrictii foarte dure pentru forta de munca venita din Romania, mai ales pentru muncitorii romani. Este o atitudine neechitabila si eu cred ca guvernele acestor tari trebuie sa acorde conditii egale tuturor muncitorilor din Uniunea Europeana, indiferent de tara de origine".

"Saracia este o mare problema"

Ea le-a explicat celor prezenti ca Romania se confrunta in momentul de fata cu eliminarea decalajelor economice fata de tarile dezvoltate, accentuand ca "saracia este insa o mare problema si mai sunt inca multe de facut in aceasta directie". In acest sens, printre prioritatile sale, Corina Cretu a mentionat "eliminarea saraciei, egalitatea sanselor si a decalajului economic". Intrebata fiind care sunt in opinia ei cele mai importante trei schimbari in bine ce au avut loc in ultimii ani pentru romani, fostul purtator de cuvant al Presedintiei a declarat: "Cred ca in societatea romaneasca s-au schimbat foarte multe lucruri. As evidentia primele cuceriri de dupa Revolutie, cum sunt democratia, libertatea de exprimare si aparitia partidelor politice libere. De asemenea, libertatea religioasa." Legat de integrarea in Uniunea Europeana, Corina Cretu a subliniat faptul ca "romanii par a fi poporul cu cel mai mare atasament" fata de ideea Uniunii Europene.
"Unii zambesc si ne ironizeaza, spunand ca nu stim ce ne asteapta in Uniune si de aceea suntem optimisti. Dar eu cred ca asta e singura optiune pentru aceasta parte din Europa, singura sansa pentru poporul roman de a reduce decalajele si a trai mai bine", a mai spus europarlamentarul roman.