Membri importanti ai PNL Galati considera ca excluderea lui Theodor Stolojan a fost un gest pripit. Marcela Sighinas a declarat chiar ca nu i se pare normal ca un politician ca Stolojan, care a dus partidul de la 7 procente la 20, sa fie aruncat din organizatie ca o masea stricata. "Foarte multi sustinatori ai PNL considera ca a fost un gest pripit, asa cum am spus si eu. Adevarul este pe undeva la mijloc. Nici pozitia lui nu a fost una corespunzatoare, pentru ca subiectele abordate de el se discuta in interiorul partidului. Nu a existat suficienta comunicare. Ca membru al PNL eu mi-am exprimat parerea. Nu as fi vrut sa se ajunga la situatia aceasta cu nici unul dintre liderii de notorietate ai partidului", a mai aratat Marcela Sighinas.

Dupa Stolo vine Stoica

Stolojan a fost exclus din PNL intr-o sedinta fulger a filialei Sector 2 Bucuresti. Fostul presedintele al liberalilor a declarat ca, din punctul sau de vedere, decizia colegilor sai este rusinoasa, dar a anuntat ca nu o va contesta. Tariceanu a preferat sa nu comenteze decizia, spunind ca are treburi mai importante de facut. Presedintele Comisiei de Etica din PNL, Adrian Iorgulescu, a afirmat ulterior ca acelasi tratament i-ar putea fi aplicat si fostului presedinte Valeriu Stoica. Facem precizarea ca in acest an penelistii au exclus din rindurile lor 6 membri, doi dintre ei pe motiv ca au colaborat cu fosta Securitate.

O parte dintre penelistii galateni crede ca excluderea lui Stolojan este o mare greseala politica. Din punctul lor de vedere, fostul lider penelist ar putea sa aiba doar de cistigat din aceasta afacere. Un exemplu in acest sens este Mona Musca, cea care, dupa ce a fost data afara din partid, a crescut in sondajele de opinie.