Senatorul Gheorghe Pop a sustinut o declaratie politica intitulata: "Nu conteaza cine cu cine voteaza, conteaza cei ce sunt dati pe lista!", pe care o puteti citi in continuare.
'Sfarsitul saptamanii trecute a adus cu sine un eveniment despre care, in mod normal, nu as vrea sa vorbesc si nu ar trebui sa ma intereseze insa, felul in care au decurs lucrurile in cadrul congresului portocaliu, imi inspira teama ca votul de la congres sa nu fi fost un soi de repetitie generala pentru alegerile locale si generale care vor avea loc anul viitor, unde PDL va incerca sa impuna acelasi mod de lucru in fiecare comuna si in fiecare oras.
Realegerea lui Emil Boc in fruntea partidului- "soare" nu ma face decat sa apreciez ca s-a reales amfitrionul obedientei in aceeasi zi in care s-a turnat si filmul "Ziua incompetentei". Discursurile pestrite ale candidatilor la sefia PDL au demarat cu acreala frustrata a lui Paleologu, indulcita cu ciocolata Milka. Tot ce a dovedit Paleologu a fost aceea ca dumnealui poate transforma cu brio cultura in bufonerie. De cealalta parte, prestatia de cleric a lui Emil Boc din timpul discursului a reusit sa induca o liniste profunda generata de inmarmurirea delegatilor la congres precum in pelicula "Tacerea mieilor", ca urmare a visului frumos indus prin hipnotizarea intregului efectiv prezent dar mai ales de infuziile de capital bine plasate in buzunarele votantilor. Blaga a venit cu un discurs oarecum realist dar tardiv avand in vedere ca a pus umarul la distrugerea acestei tari. Practic, a fost ca vocea placintarului dupa razboi, venita sa "eviscereze" de-a dreptul, intreaga constiinta a delegatilor.
Exercitiul alegerilor de a doua zi, precedat de distribuirea in sala fara nicio retinere a fluturasilor pe care erau scrise numele vicepresedintilor care trebuiau sa iasa in urma votului delegatilor, a transformat votul in pseudo-vot, iar echipa dorita de la Cotroceni s-a transformat in porunca pentru delegati. Lucrul acesta arata, fara nicio tagaduiala, constructia pe detinerea controlului puterii de catre partidul-stat, iar priceperea in acest sens a fost vizibil demonstrata prin controlul la nivel intern, atunci cand listele din sala au putut fi considerate adevarate "profetii" dupa ce votul a dat rezultate identice cu numele de pe foi.
Meteahna aceasta, din pacate, poate sa se rasfranga in exteriorul unor alegeri interne de partid. Asa cum premierul Boc si-a facut campanie interna pe banii contribuabililor, asa va incerca sa faca si anul viitor la alegerile administrative, cand probabil toate Elenele si toate Robertele nu vor putea decat sa paleasca in fata "Mitei" de care va fi insotit premierul Emil Boc.'