Biroul Electoral Municipal a primit ieri o sesizare din partea PNL Galati ce vizeaza mai multi fluturasi electorali ai PD-L, despre care liberalii sustin ca ar reprezenta "o mita electorala". Liberalii sustin ca, prin intermediul fluturasilor, alegatorii sunt invitati sa participe la o tombola la care pot castiga ca premii excursii in Spania. De mentionat este ca pana acum nu s-a gasit nicio institutie abilitata sa rezolve sesizarea cu pricina. Presedintele Biroului Electoral Municipal (BEM), judecatorul Robert Florea, ne-a declarat ca sesizarea a fost trimisa la Politie intrucat nu este de competenta biroului. Sesizarea cu pricina a fost facuta initial la Biroul Electoral Judetean (BEJ), care a trimis-o apoi Politiei.

Ieri Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) a cerut precizari la BEJ vizavi de modul de interpretare a textului inscris pe fluturasii electorali. "Am cerut BEJ sa ne comunice daca fluturasii cad sub incidenta legii electorale", ne-a declarat purtatorul de cuvant al IPJ, subcomisar Stefan Gohoreanu. Ramane de vazut cine va solutiona finalmente sesizarea.

Pe masura ce ne apropiem de sfarsitul campaniei electorale numarul contestatiilor depuse creste exponential. Numai ieri BEM s-a pronuntat asupra a trei contestatii. Este vorba despre sesizarea PSD "Constantin Titel Petrescu" privind afisajul electoral pe stalpi, care a fost respinsa ca nefondata. Interesante sunt insa sesizarile facute de Partidul Alternativa Ecologista (PAE), ce vizau Partidul Verde si alianta electorala a acestuia cu PIN. Prima a fost respinsa ca inadmisibila intrucat PAE cerea impiedicarea Partidului Verde sa participe la alegeri pe motiv ca ar fi fost radiat din registrul partidelor politice, verificarile neintrand in competenta BEM.

Conducerea BEM nu a luat inca o decizie in privinta ultimei sesizari intrucat deocamdata nu se stie ce au vrut de fapt reprezentantii PAE. "Le-am cerut sa formuleze o cerere care sa ne fie adresata noua, pentru ca noi am primit doar o comunicare prin care ne aduceau la cunostinta ca au aflat de o alianta din ziare", ne-a declarat judecatorul Robert Florea.