Judecatorii au anulat recursul formulat de Organizatia Judeteana a PNTCD pe motiv ca persoana desemnata sa-i reprezinte in proces nu avea aceasta calitate.

Punct final la capitolul contestatii. Tribunalul Galati a respins printr-o hotarare irevocabila contestatia formulata de Partidul National Taranesc Crestin Democrat Galati impotriva candidaturii lui Andrei Lisinschi (PD-L) la functia de primar al municipiului. De aceasta data nici macar nu s-a mai ajuns la dezbaterea problemei intrucat magistratii au anulat recursul.

Conform informatiilor furnizate de Tribunalul Galati, Marian Popa, persoana desemnata de PNTCD sa-i reprezinte in dosar, nu a indeplinit conditiile legale pentru a face acest lucru, de unde si decizia ulterioara a instantei. De precizat este ca acelasi lucru s-a intamplat si in ceea ce priveste recursul formulat de PD-L Pechea impotriva unei persoane, Mihai Constantin, judecatorii anuland actiunea introdusa de formatiunea politica.

BEC nu stie ce vrea

Cea mai tare faza s-a consumat in jurul pranzului, cand Biroul Electoral Central a trimis o circulara catre toate birourile electorale judetene prin care solicita in regim de urgenta listele cu candidatii inscrisi in jurisdictia acestora, dar si... listele electorale. Practic, este vorba de o contradictie in termeni pentru ca listele electorale inseamna toti votantii, care la nivelul judetului Galati inseamna cateva sute de mii de persoane, ca sa aducem problema la nivel local.

Listele cu pricina sunt necesare pentru a verifica datele personale ale candidatilor, dar si alte aspecte ce tin de procedura. La fel de nedumeriti au fost si cei din conducerea Biroului Electoral Judetean (BEJ) care au cerut explicatii la BEC vizavi de aceasta situatie.

"Am sunat la BEC si speram ca in scurt timp sa ne lamureasca cum este cu aceste liste", ne-a declarat presedintele BEJ, judecatorul Eugen Mortu. Gafa de ieri intregeste sirul de erori comise de BEC, dar si de legislativ, care a votat modificarea legii electorale, stipuland ca toti candidatii sa-si depuna declaratiile de interese, insa doar pentru a fi afisate, nu si verificate.