Un sondaj de ultima ora, realizat de o prestigioasa universitate constanteana care echivaleaza examenele studentilor cu practica testelor tip grila adresate cetatenilor, ne-a parvenit la sediul redactiei intr-un plic sigilat. Potrivit acestui sondaj ultra-secret, pe care noi il dam publicitatii astazi, de 1 Aprilie, candidatul Fortei Democrate, Constantin Fratila, conduce detasat in preferintele electoratului, cu 85 de procente. Din acest motiv, contracandidatii acestuia: liberalul Victor Manea, social-democratul Radu Mazare si democrat-liberalul Dorel Constantin Onaca au decis sa il declare pe Constantin Fratila inca de astazi castigator al Primariei municipiului Constanta, pentru a nu mai exista complicatiile organizarii alegerilor.
In acest sens, pentru a nu mai fi cheltuiti banii contribuabililor constanteni, astazi, 1 Aprilie 2008, la sedinta de Consiliu Local Municipal Constanta, consilierii locali municipali vor aproba un proiect de hotarare prin care mandatul de primar al lui Radu Mazare este transferat automat si fara a mai fi nevoie de organizarea alegerilor, lui Constantin Fratila. Tot Fratila va fi mandatat, de consilieri, sa-si desemneze si viceprimarii, intrucat, si in cazul acestora, consilierii vor modifica modalitatea de desemnare.

Primele declaratii, in exclusivitate, ale noului primar

Emotionat la aflarea sondajului si a deciziei celor trei contracandidati care ii cedeaza fotoliul de primar fara lupta, Constantin Fratila a declarat: "Il voi pastra viceprimar pe Nicolae Nemirschi, pentru ca imi place cum isi aranjeaza, mai nou, freza si cum vorbeste la microfon despre metropola. Pe Gabi Stan il voi detasa undeva pe la un departament de cultura, iar in locul lui il voi numi viceprimar pe consilierul local municipal Danut Moisoiu, pentru ca mi-a placut de mult de el, de cand faceam impreuna politica in PD". Tot Constantin Fratila a mai declarat, asa ca de 1 Aprilie, ca doar ce s-a impacat cu Stelian Dutu si ca, in virtutea impacarii, l-a determinat pe acesta sa dea mana si sa semneze un pact de neagresiune cu urmatorii: Nicusor Constantinescu, Radu Mazare si Puiu Hasotti.