Cazul Stelian Dutu a fost analizat in sedinta de luni a Biroului Permanent al PD-L. Acesta risca sa fie exclus din PD-L din cauza unor declaratii facute in urma cu cateva zile. Dutu a anuntat ca ia in calcul varianta de a candida independent la alegerile parlamentare din toamna. Declaratia a fost interpretata de conducerea centrala ca o autoexcludere din partid. Stolojan a spus ca prin aceasta declaratie Stelian Dutu se situeaza deja in afara partidului. Decizia finala va fi luata in viitoarea sedinta a Consiliului National de Coordonare.
Presedintele partidului, Emil Boc a anuntat ca va propune excluderea la sedinta Biroului Permanent. Boc il considera pe Dutu principalul vinovat de tensiunile din filiala Constanta. In opinia liderului PD-L, Stelian Dutu este si artizanul legaturilor cu PSD si Radu Mazare.
Emil Boc spune ca noua structura de conducere a filialei, aleasa in sedinta de sambata, nu este statutara. Anuntul liderului PD-L vine in contextul scandalului iscat de cateva saptamani in organizatia constanteana. Conducerea filialei a fost demisa in urma rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale. Cei sanctionati au contestat vehement decizia si au criticat-o aspru pe cea care a pus in practica decizia luata la centru, secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea.