Consiliul Judetean Constanta a fost declarat ilegal dupa ce miercuri o instanta a decis admiterea unei actiuni formulate inca de vara trecuta de consilierii Aliantei PNL-PD, prin care se cerea anularea hotararii de infiintare a consiliului.
La vremea respectiva, reprezentantii celor doua formatiuni au refuzat sa voteze pentru alegerea presedintelui consiliului judetean. Cu toate ca nu era indeplinit cvorumul, prefectul de atunci al Constantei a avizat pozitiv alegerile, iar conducerea consiliului a fost preluata de PSD.
Consilierii Aliantei PNL-PD au atacat in contencios administrativ decizia, si instanta le-a dat dreptate. Aceasta decizie inseamna automat ca toate dispozitiile Consiliului Judetean Constanta din ultimele opt luni sunt anulate. Presedintele Consiliului judetean Constanta, Nicusor Constantinescu a declarat ca hotararea tribunalului are o nuanta politica si sustine ca o va ataca prin recurs la Curtea de Apel Constanta in termenul legal.
“Consideram ca judecatoarea care a solutionat cauza a actionat sub influenta politica, deoarece postul de conducere ocupat de sotul acesteia se afla in algoritmul de impartire a functiilor de conducere ale Aliantei PNL-PD“, a declarat actualul presedinte al CJ Constanta. (R.N.)