ANI il acuza pe liderul TSD Dolj, Florentin Tudor, ca ar fi tinut sa ramana vreme de noua luni si in functia de membru al Consiliului de Administratie al RAT Craiova, desi era consilier local Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat miercuri printr-un comunicat de presa ca Florentin Tudor (foto), consilier local PSD in cadrul Consiliului Local Municipal Craiova, a incalcat legislatia privind regimul juridic al incompatibilitatilor. Institutia precizeaza ca "persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor legii mentionate, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani".

A fi sau a nu fi... la RAT

Tanarul politician - in prezent presedinte al organizatiei TSD Dolj, dar si vicepresedinte al PSD Craiova - a fost numit pe 7 martie 2006 in functia de membru al Consiliului de Administratie al RAT Craiova, regie aflata in subordinea consiliului local. Ulterior, pe 20 iunie 2008, a fost validat drept consilier local, moment in care trebuia sa renunte la functia de la RAT, insa, potrivit ANI, n-ar fi facut-o.
"In verificarile pe care le-a facut, ANI putea sa constate ca in luna imediat urmatoare validarii mandatelor de consilier local s-a adoptat prin hotarare de consiliu un nou Consiliu de Administratie la RAT Craiova, din care eu nu mai faceam parte. Aceasta hotarare exista si ANI putea sa afle de ea daca ar fi facut o verificare mai amanuntita. Puteau sa vada si in declaratia de avere ca nu mi-am mai trecut veniturile de la RAT, deci n-am mai facut parte din acel Consiliu de Administratie", a declarat Florentin Tudor pentru Gazeta de Sud.
Totusi, ANI sustine in comunicatul de miercuri ca "mandatul de membru in Consiliul de Administratie al RAT Craiova a incetat pe 13.03.2009, in baza Incheierii judecatorului delegat nr. 2264, ca urmare a depunerii de catre domnul Tudor Florentin, la Oficiul National al Registrului Comertului, a Cererii de mentiune nr. 17.751/12.03.2009 (la noua luni de la data validarii in functia de consilier local)".

Probleme mai vechi

Consilierul Florentin Tudor sustine ca va contesta decizia ANI: "Voi ajunge cu siguranta in instanta, unde voi dovedi ca am dreptate".
De altfel, consilierul pesedist a mai avut probleme cu ANI. In mai 2009, aceasta institutie l-a dat pe mana Parchetului, sub acuzatia de fals in declaratii, pe motiv ca nu a depus la timp declaratiile de avere si interese, dar si pentru ca nu a mentionat faptul ca a detinut functia de administrator la SC LEMCOR SA Craiova. In urma investigatiilor, Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova a decis neinceperea urmaririi penale fata de consilierul local, pe motiv ca fapta nu a intrunit elementele constitutive ale unei infractiuni. Solutia data de procurorii craioveni a fost acceptata de ANI, care nu a contestat-o.