Consilierul local pesedist Cristian Cretu risca sa-si piarda carnetul de partid, dar si mandatul dupa ce conducerea judeteana a PSD a hotarat sa propuna organizatiei din care face parte alesul excluderea acestuia din partid. Propunerea liderilor pesedisti vine la doar cateva zile de la formularea unei decizii asemanatoare in cazul liberalului Mihai Dragu.
Dupa ce joia trecuta conducerea PNL de la municipiu l-a pus pe faras pe consilierul Mihai Dragu pentru ca a votat impotriva vointei partidului, si pesedistii doljeni au hotarat sa scape de "rebelii" care au dinamitat proiectul de hotarare care permite transportatorilor judeteni sa foloseasca anumite statii din Craiova. Presedintele PSD Dolj, deputatul Ion Calin, a anuntat ieri ca organismului de conducere judetean va propune biroului politic local excluderea din partid a consilierului Cristian Cretu si sanctionarea cu avertisment ultimativ a lui Mihail Neagoe pentru nerespectarea deciziei politice luate in cadrul partidului. "Am luat o decizie politica pentru sprijinirea acestui proiect, insa Cristian Cretu a votat contra, cu toate ca a fost de acord cu proiectul, fiind unul dintre cei opt care au semnat proiectul din partea PSD. Neagoe a votat si el impotriva, dar la sedinta biroului judetean cand s-au luat aceste hotarari nu a fost prezent, asa ca a primit sanctiune cu avertisment ultimativ", a spus deputatul Calin. In cazul in care organizatia locala va admite propunerea formulata de biroul politic judetean, hotararea de excludere urmeaza sa fie validata de biroul permanent municipal. Deputatul Ion Calin a precizat ca inlocuitorul lui Cristian Cretu in Consiliul Local Craiova este Adrian Preda.
Cretu ramane la RAT, dar isi pierde mandatul
Sanctiunile propuse de liderii judeteni PSD au fost caracterizate drept "corecte" de consilierul Mihai Neagoe, care a primit avertisment ultimativ. Acesta a declarat ca decizia de a se abtine de la vot in cazul proiectului de hotarare initiat de PNL si PSD a fost motivata de faptul ca bazele legale ale documentului erau cam subrede. "Decizia mi se pare corecta in cazul meu, iar sanctiunea este proportionala cu greseala politica pe care am facut-o. Aveam de ales intre a face un vot politic si posibilitatea de a mi se reprosa oricand ca am votat pentru un proiect discutabil din punct de vedere legal. Am ales sa ma abtin de la vot si am fost propus pentru sanctionare. Imi pare rau insa de Cretu, pentru ca e baiat tanar si avea o perspectiva. Am inteles insa ca lucreaza la RAT si cred ca ar fi fost o problema daca ar fi votat altfel", a precizat consilierul Mihai Neagoe.Cristian Cretu nu a putut fi contactat pentru a-si exprima opinia in legatura cu sanctiunea propusa de conducerea partidului din care face parte. Conform legii care modifica statutul alesilor locali, in cazul in care biroul permanent municipal va valida propunerea de exludere din partid a lui Cristian Cretu, acesta isi va pierde de drept mandatul de consilier.