Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat la ßcoala de vara a partidului de la Breaza ca formatiunea conservatoare se considera "iesita de la guvernare" si ca, in perioada urmatoare, va purta discutii cu liderii PSD, PRM si UDMR privind propunerea de izolare a PD.
"Noi suntem ca si iesiti de la guvernare. Dupa Consiliul National al partidului, dupa ce am stabilit lucruri care nu au fost respectate, ne pot considera ca si iesiti de la guvernare", a declarat Voiculescu, referindu-se la atitudinea colegilor din Coalitie.
El a aratat ca singura preocupare a formatiunii pe care o reprezinta este, in acest moment, respectarea termenului de 1 ianuarie ca data pentru integrare. "Nu vrem, Doamne fereste, sa stricam acest echilibru. åsta e singurul motiv pentru care mai ramanem la guvernare", a sustinut presedintele PC.
Comentand raspunsurile partidelor parlamentare la apelul lansat de PC saptamana trecuta privind izolarea PD, liderul conservatorilor a spus ca "PSD a facut ceea ce era normal sa faca". Totodata, Voiculescu a sustinut ca le-a cerut personal liderilor partidelor politice intrevederi pe acest subiect.
El a precizat ca va avea o intalnire cu liderul PSD, Mircea Geoana, care va fi urmata, in cursul saptamanii, de o intrevedere cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. Voiculescu a mai spus ca se va intalni si cu presedintele UDMR, Markó Béla.

Nici vorba de tradare politica!

Liderul PC a mai spus ca incalcarea protocolului semnat cu partidele din Coalitia guvernamentala nu are semnificatia unei tradari politice. "In politica, nu exista tradare. Faptul ca acum am putea sa facem o alianta politica cu PSD nu inseamna ca tradam PNL. In politica se fac fel de fel de combinatii si nu exista tradari", a afirmat Voiculescu. In plus, el a sustinut ca in momentul in care a decis retragerea din Uniunea PSD+PUR, PUR (in prezent PC - n.r.) nu i-a tradat pe social-democrati. El a sustinut ca aceasta uniune era formata "pentru alegeri" si ca scindarea s-a produs dupa momentul alegerilor.
De asemenea, referin-du-se la pozitiile oficiale ale partidelor politice cu privire la apelul lansat saptamana trecuta de conservatori, Voiculescu a afirmat ca "au fost iesiri la cald ale unor reprezentanti neoficiali ai partidelor". Astfel, Voiculescu a sustinut ca PSD a luat nota abia la Biroul Permanent de marti despre apelul PC, sustinand ca declaratia purtatorului de cuvant Titus Corlatean nu era motivata de o hotarare a partidului si ca PRM o sa iasa la sfarsitul acestei saptamani cu o pozitie oficiala. "Vrem sa continuam aceasta actiune de izolare a PD si a presedintelui Traian Basescu", a reamintit reprezentantul conservatorilor.

Imagine defectuoasa in teritoriu

Sosit cu intarziere la ßcoala de vara, liderul PC, Dan Voiculescu, i-a criticat pe membrii din teritoriu responsabili de crearea imaginii formatiunii pentru "lipsa de coordonare" si i-a indemnat sa dea ßcolii de vara un "caracter lucrativ". Liderul conservatorilor a sustinut ca si practica scolilor de vara a capatat o "turnura politica". "Am observat scolile de vara facute de diferite partide, care, de fapt, sunt ocazii de manifestare politica", a spus Voiculescu, indemnandu-i pe organizatorii evenimentului de la Breaza sa-i dea un "caracter lucrativ", ceea ce nu l-a oprit sa sustina si el un discurs politic la ßcoala de vara a conservatorilor, vorbind din nou despre nevoia de izolare a PD si despre relatiile PC cu partenerii din Coalitie.
Liderul PC s-a referit insa si la "bucataria interna" a partidului, el criticandu-i pe reprezentantii din teritoriu responsabili cu imaginea formatiunii pentru lipsa de coordonare intre organizatiile din teritoriu cu cea de la Bucuresti. El a aratat ca imaginea PC "este dezastruoasa" in foarte multe judete, descalifican-du-se astfel, potrivit afirmatiilor sale, munca din filiale precum Galati, Prahova sau Hunedoara in care a sustinut ca PC are peste 20% in preferinta electoratului.