Dan Voiculescu a anuntat ieri ca in cel mult o luna va veni cu o formula prin care sa scape de guvernarea alaturi de democrati, carora le-a facut un dosar de guvernare si pe care ii acuza ca intentioneaza sa urmeze exemplul PSD si sa devina un partid-stat, un partid al presedintelui.
Liderul PC, senatorul Dan Voiculescu, a anuntat ieri ca ii este din ce in ce mai greu sa guverneze alaturi de un partid ca PD, care a luat-o pe urmele PSD, dorind sa devina un partid-stat, sub imboldul presedintelui Basescu. Voiculescu a explicat ca o "echipa multi-disciplinara" a PC a realizat un material referitor la traseul pe care il parcurge ca succesor veritabil al PSD, pe care conducerea conservatorilor il vor discuta in sedinta Biroului Politic de maine.
El a spus ca le este din ce in ce mai greu sa treaca din nou "printr-o experienta trista alaturi de un partid care se doreste a fi atotputernic si sa domine celelalte partide" si ca intr-o luna va gasi o formula de izolare fata de PD. Totodata, conservatorul a precizat ca partidul sau nu va iesi de la guvernare pana la 1 ianuarie 2007, pentru ca isi respecta angajamentele privind mentinerea stabilitatii politice. Refuzand sa precizeze exact cazurile cuprinse in dosarul pe care il vor studia liderii conservatori din Biroul Politic, Voiculescu a sustinut ca sunt cateva cazuri concrete, strigatoare la cer, din judetul Prahova si din Bucuresti.

Voiculescu vrea sa ajunga presedinte

In ceea ce il priveste, Voiculescu a apreciat ca s-ar putea retrage din viata politica in 2009, cand probabil va candida la presedintie.
Liderul conservatorilor a mai spus ca este constient ca, in acest fel, incepe un razboi cu PD, dar a subliniat ca, daca nimeni nu vrea sa spuna ce face PD-ul, PC are de gand "sa dea arama pe fata" si sa arate romanilor ce fac democratii". El a afirmat ca PC nu se lupta cu PD, ci "cu un fenomen - fenomenul partid-stat - care vrea sa profite de faptul ca este la putere si sa realizeze afaceri in interes personal si de care se plang chiar si democratii". Senatorul a conchis ca "in PD se produc lucruri mai grave decat se petreceau in PSD".