Dan Voiculescu, presedintele Partidului Conservator (PC), a anuntat ieri ca a solicitat Consiliului Concurentei sa verifice daca si in ce mod au fost incalcate practicile concurentiale ca urmare a interventiilor sefului statului, Traian Basescu. Conservatorii au adus la cunostinta Consiliului Concurentei mai multe argumente care stau la baza suspiciunii ca presedintele a generat, prin intermedierile dintre stat si anumite societati comerciale, practici anticoncurentiale.
Voiculescu sustine ca unul dintre motive a fost oferit chiar de seful statului in cadrul unei emisiuni la postul public de radio, la care a afirmat ca a solicitat Ministerului Transporturilor sa plateasca datoriile pe care le avea la firmele private, in valoare totala de 4.550 de miliarde de lei.
Tot presedintele a spus ca le-a trimis tuturor ministrilor rezolutii pe memoriile primite de la diverse socie-tati comerciale. Potrivit liderului conservator, presedintele a insistat atat de mult pe acest subiect, incat a iesit o HG care reglementa situatia.
Exemple concludente in sprijinirea tezei conservatorilor sunt firmele Spedition UMB SRL sau Art Constructii 92 SA, care si-au rezolvat litigiile cu statul prin interventia prezidentiala.
Partidul Conservator a cerut Consiliului Concurentei sa se pronunte cu privire la aceste aspecte evidente de discriminare in relatia stat-afaceri private, generate de la Cotroceni. Demersul PC doreste sa aiba ca rezultat impiedi-carea crearii unei practici prin care este incalcata legea concurentei pe piata din Romania. (A.N.)