Sala Casei de Cultura a Sindicatelor a gazduit duminica, 4 noiembrie, intalnirea reprezentantilor conservatorilor din judetele Galati, Braila, Vrancea, Bacau, Tulcea si Calarasi, prilejuita de lansarea oficiala a candidatului conservator galatean Picu Apostol Roman pentru alegerile europarlamentare.

Cu sala plina ochi, multi conservatori fiind nevoiti chiar sa urmareasca din picioare discursurile reprezentantilor partidului, Picu Apostol Roman si alti doi candidati pentru fotoliul de europarlamentar, Silvia Ciornei si Irinel Popescu, au vorbit despre programele Partidului Conservator pentru care militeaza aici, in Romania, dar pentru care isi vor pune amprenta si in Parlamentul European. Principalul segment al populatiei care se afla in vizorul conservatorilor la ora actuala este reprezentat de pensionari. Asa cum sustin candidatii pentru PE, dar si presedintele Organizatiei Judetene a PC, Eugen Durbaca, si vicepresedintele conservator, Bogdan Ciuca, toata atentia este indreptata asupra persoanelor de varsta a treia deoarece, prin realizarea proiectelor care ii vizeaza, se rezolva si problemele altor categorii sociale sau de varsta.

'La 25 noiembrie va fi foarte greu pentru ca este un examen al filialei judetene a PC, din doua puncte de vedere: sa ne remarcam pe plan local ca o puternica forta, astfel incat sa fim tentanti pentru tot felul de colaborari, absolut normale in politica, si pentru a da un semnal pozitiv Bucurestiului', a spus Picu Roman, fara a uita sa aminteasca faptul ca la scrutinul de la 25 noiembrie, dedicat europarlamentarelor, PC isi doreste sa depaseasca pragul electoral, fiind in asentimentul sefului sau de partid, care asteapta un procent de 7-10% la acest scrutin.

Totodata Eugen Durbaca a amintit ca, daca se vor prezenta la vot toti cei 14 mii de membri, cati are in judet Partidul Conservator, iar acestia vor merge la scrutinul de la 25 noiembrie insotiti de familie si prieteni, acest lucru nu poate fi decat imbucurator pentru PC.