Presedintele conservatorilor galateni, Eugen Durbaca, a anuntat ieri ca, in cazul in care liberalii vor sa ramina la guvernare, PNL trebuie sa renunte la alianta cu PD si sa propuna majoritatii parlamentare o formula de guvern monocolor. In caz contrar PSD, PRM si PC vor vota pentru &#"rasturnarea” Guvernului Tariceanu. &#"Noi i-am adresat un ultimatum premierului Calin Popescu Tariceanu ca, pina pe 12 martie, sa prezinte Parlamentului o formula restructurata de guvern, compusa exclusiv din reprezentanti ai Partidului National Liberal. In caz contrar PC va initia o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu”, a declarat Durbaca.

Liderul conservator a mai spus si ca un eventual guvern monocolor va avea, in mod sigur, sprijinul politic al Opozitiei pina la alegerile parlamentare din 2008. &#"PSD si PRM sint de acord sa sustina guvernul monocolor pina la alegerile din 2008. Mai vreau sa subliniez ca noi, conservatorii, ne-am onorat promisiunile intotdeauna”, a mai spus Durbaca.

&#"Cel mai bine e sa raminem cu PD”

De cealalta parte, senatorul PNL Paul Pacuraru sustine ca liberalii trebuie sa mearga alaturi de PD cel putin pina la finalizarea actualului mandat. Motivul este reprezentat de faptul ca Alianta D.A. a cistigat guvernarea si nu PNL. &#"PNL trebuie sa continue alaturi de PD. Spun asta pentru ca nu cunosc nici un motiv serios pentru care PD si PNL nu ar putea guverna impreuna”, ne-a declarat parlamentarul liberal.

In ceea ce priveste motiunea de cenzura anuntata de conservatori, senatorul liberal ne-a spus ca PC nu are acordul PSD pentru inceperea unei actiuni de &#"rasturnare” a Guvernului Tariceanu. &#"PSD nu si-a dat acordul in sensul depunerii unei motiuni de cezura. PC va ramine singur daca va lua o astfel de decizie. Chiar daca amenintarea ar fi reala, PNL nu ar putea sa colaboreze cu PSD. Asta pentru ca Traian Basescu si PD ar putea avea un motiv serios sa spuna ca liberalii si social-democratii au fost tot timpul parteneri. Cel mai bine este ca PNL sa ramina la guvernare alaturi de PD”, ne-a mai declarat Paul Pacuraru.

PNL prefera sa ramina la guvernare alaturi de PD. Asta pentru ca liberalii se tem ca electoratul ar putea crede ca PNL a fost tot timpul in combinatie cu PSD.