In viitoarea sedinta a Consiliului Judetului este posibil sa intre pe ordinea de zi un proiect de hotarire prin care aparatura electrocasnica data spre folosinta mai multor persoane din judet in cadrul proiectului Agroturismul Galatean va fi redistribuita unor institutii sociale din 23 de localitati. Proiectul Agroturismul Galatean s-a dorit a se constitui intr-un parteneriat public-privat cu sustinere financiara europeana care sa contribuie la dezvoltarea turismului rural din judet. In cadrul acestui proiect au fost stabilite 17 locatii care au fost dotate astfel incit sa corespunda necesitatilor derularii activitatilor unor pensiuni din mediul rural.

In proiectul de hotarire ce va intra in proxima sedinta de CJ se arata ca toate eforturile si insistentele pentru finalizarea proiectului Agroturismul Galatean au fost zadarnice. "Nici pina in prezent pensiunile respective nu au fost autorizate sa functioneze, iar bunurile cu care au fost dotate - frigidere, televizoare, radiocasetofoane, masini de spalat, boilere etc. - au fost utilizate de proprietarii locatiilor respective in folos personal", se arata in expunerea de motive ce insoteste proiectul de hotarire.

Intelegere politica

Initiativa de a promova un astfel de proiect a apartinut unor consilieri judeteni proveniti din trei partide diferite: Marin Costel - PC, Catalin Paraschiv - PNL si Avram Trandafir - PSD. Dupa discutiile purtate de cei trei se pare ca s-a ajuns la un consens in ceea ce priveste redistribuirea produselor de uz electrocasnic. Practic se va face trecerea din domeniul privat al judetului si administrarea bunurilor de catre beneficiarii proiectului a aparatelor respective in administrarea consiliilor locale si a unor institutii subordonate CJ. Astfel se vor dota gratuit scoli, gradinite si unitati socio-medicale din unele localitati din judet.

Consilierii judeteni demonstreaza prin acest prim proiect de hotarire comun ca o serie de decizii se pot lua in deplin consens. Interesant ar fi fost ca acest proiect sa trebuiasca sa fie adoptat cu doua treimi si consilierii sa se certe pe numarul de voturi necesare acestor doua treimi.