Conducerea Organizatiei municipale a PD Constanta l-a acuzat ieri pe liderul filialei judetene, deputatul Stelian Dutu (foto), de faptul ca atitudinea sa conflictuala a dus la situarea partidului pe ultimul loc in plan local, cu mult dupa PRM si PSD.
Astfel, liderul organizatiei municipale a democratilor, Laurentiu Mironescu, a declarat ca Stelian Dutu, de cand a fost reales presedinte in noiembrie 2005, "s-a remarcat doar prin lupta cu colegii de partid, atacandu-i periodic in conferintele saptamanale de presa".
La randul sau, purtatorul de cuvant al PD Constanta, Tanase Barde, a precizat ca, in loc sa fructifice faptul ca PD este un partid aflat la putere, Stelian Dutu face rau partidului. Barde a spus ca Dutu ar trebui "sa se gandeasca cine va fi viitorul candidat al PD si al Aliantei D.A. pentru Primaria Constanta, pentru ca pana acum nu s-a reusit acest lucru".
El a adaugat ca Stelian Dutu ar trebui sa rezolve si problema consilierilor judeteni ai PD Constanta, care nu sunt acceptati in consiliul judetean de presedintele Nicusor Constantinescu sau sa sustina masurile pe care le-a luat prefectul, anuland in instanta taxele speciale instituite de primarul Radu Mazare. Mai mult, Mironescu a anuntat ca atitudinea lui Dutu va fi discutata de Biroul Permanent Municipal al PD, deoarece acesta face exact ceea ce a recomandat Vasile Blaga la alegeri sa nu faca. (Nicoleta Nicolae)