Solicitarea procurorului general, Codruta Kovesi, de avizare a inceperii urmaririi penale a senatorului PSD Serban Mihailescu va fi luata in discutia Biroul Permanent al Senatului la jumatatea lunii august a declarat joi purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru. Potrivit acestuia, conducerea acestui for legislativ nu se va intruni special pentru solicitarea care il vizeaza pe senatorul Mihailescu, ci atunci cand vor fi gata rapoartele Comisiei juridice privind cererile de incepere a urmaririi penale pentru senatorii Paul Pacuraru si Codrut Seres.
Andrei Alexandru a precizat ca Biroul Permanent al Senatului nu va face o analiza de fond a cererii procurorului general, ci va indeplini doar o formalitate - aceea de a vedea care este cantitatea de munca in cazul lui Serban Mihailescu si de a transmite acest dosar Comisiei juridice, careia ii va da un termen pentru a formula un punct de vedere.
Purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului aprecizat ca raportul Comisiei juridice in cazul Seres ar putea intarzia insa, din cauza inconsecventei DNA si din cauza posibilitatii aparitiei unor noi elemente la dosar.
Senatorul PSD Serban Mihailescu a declarat joi pentru Mediafax ca este "complet nevinovat" si ca dosarul pentru care se cere aviz de incepere a urmaririi penale la adresa sa reprezinta o suma de "compilatii" provenite din diverse surse, prin care se incearca acreditarea unor vinovatii inventate.