Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj are, incepand de vineri, o noua echipa de conducere, la investirea careia a participat prefectul judetului, Florin Stancu, si subprefectul Cristian Sovaila. "Este o institutie mare, cu impact deosebit", a spus prefectul Florin Stancu la numirea in functie a celor trei manageri ai Fiscului. Noul director coordonator al DGFP Dolj a fost "uns" Eugen Calinoiu, fost director adjunct al Directiei de Impozite si Taxe din cadrul Primariei Craiova. In fata subalternilor adunati in sala de conferinte a Fiscului doljean, Calinoiu a incercat sa-si impuna autoritatea: "Nu suport indisciplina si micile barfe de pe la colturi, acele bisericute, cum se spune. Cine nu este cu mine este impotriva mea!". Noul director vrea trei lucruri de la echipa Fiscului: sa creasca gradul de colectare catre buget, sa se intareasca disciplina financiara si sa se imbunatateasca relatia cu publicul. Calinoiu si-a incheiat pledoaria parafrazandu-l pe Costache Negruzzi in nuvela "Alexandru Lapusneanul": "Daca dumneavoastra nu m-ati vrut, eu va vreau!".

Vechii directori din echipa noua

Fostul director executiv al institutiei, Mihai Antonescu, a preluat functia de director coordonator adjunct si va coordona Activitatea de Metodologie si Administrarea Veniturilor Statului, post pe care l-a detinut inainte de a fi numit in cea mai mare functie din DGFP Dolj. La predarea stafetei, Antonescu a spus ca pe mandatul lui "DGFP Dolj a facut progrese la capitolul imagine, dupa chestiunile legate de rambursarile de TVA", cunoscut fiind faptul ca Finantele au fost implicate intr-un scandal urias, legat de rambursari ilegale de TVA de 200 de milioane de lei.
Director coordonator adjunct al DGFP Dolj la Activitatea de Inspectie Fiscala va fi Ioan Filipescu, persoana care de ani buni se afla in conducerea de varf a Finantelor. Acesta spera "ca se va imbunatati activitatea de control a institutiei". Contractul de management al celor trei este pe o perioada de trei ani, dar se reinnoieste anual.
Cine este Eugen Calinoiu
Directorul coordonator al DGFP Dolj, Eugen Calinoiu, are 40 de ani si este sustinut de PD-L. A absolvit Facultatea de Stiinte Economice din Craiova, promotia 1995, Sectia management. Are un master in "Managementul organizatiilor publice" si inca unul la Facultatea de Drept "Guvernare moderna si dezvoltare locala". In perioada 1995-1999, Calinoiu a lucrat chiar la DGFP Dolj ca inspector, iar din 1999 si pana zilele trecute, a lucrat la Primaria Craiova - Directia de Impozite si Taxe, detinand, pe rand, functiile de inspector, sef de serviciu si director adjunct.