Presedintele Comisiei de ancheta, Ludovic Orban, a declarat joi ca o institutie publica nu isi poate lua angajamentul de a promova imaginea unei firme private, cum a facut MT in protocolul initial semnat cu BRD.
"Ministerul Turismului si-a asumat in protocolul semnat in aprilie cu BRD obligatia de a promova sigla BRD. Deci o institutie publica si-a asumat obligatia fata de o firma privata sa ii promoveze sigla respectiva. Aceasta obligatie este stipulata clar", a declarat Ludovic Orban.
In opinia liberalului, motivul pentru care aceasta obligatie a disparut ulterior din protocol este datorata BRD, care a inteles implicatiile acestui fapt si a preferat sa se retraga pentru a-si proteja imaginea.
De asemenea, Orban isi pune intrebarea de ce a fost aleasa BRD si nu orice alta banca privata. El apreciaza ca un motiv plauzibil ar fi faptul ca Udrea are un credit la aceasta banca in valoare de 3.200.000 de euro, care a fost rescadentat cu un an de zile de catre BRD. Orban a tinut sa precizeze ca nu a putut obtine mai multe informatii pentru ca BRD invoca legea secretului bancar.