Senatorii din Comisia de aparare vor trimite o scrisoare catre MApN, in care vor solicita audierea actualului sau viitorului ministru al Apararii, a sefului Statului Major General al Armatei, Eugen Badalan, si a sefului Directiei Generale de Informatii a Apararii, Constantin Croitoru.
Presedintele comisiei, pesedistul George Maior, a declarat ca "exista perceptia unei crize in Ministerul Apararii, cu implicatii la nivelul conducerii acestei institutii". Maior a adaugat ca "aceasta situa-tie confuza nu creeaza un mediu adecvat pentru managementul MApN". Senatorul a aratat ca membrii Comisiei de aparare trebuie sa afle "ce face ministrul, cum e condus acum ministerul, care este atmosfera din aceasta institutie, care este starea de spirit", pentru ca au primit telefonic "numeroase sesizari informale" din partea unor inalti ofiteri ai Armatei, care se aratau "destul de confuzi" cu privire la ceea ce se intampla in Ministerul Apararii. Referindu-se la posibila suspendare a ministrului Teodor Atanasiu, Maior i-a cerut premierului Tariceanu "sa nu transforme situatia de la nivelul Ministerului Apararii intr-un joc de interese, intr-o batalie politica".
De asemenea, el i-a solicitat si presedintelui Basescu "sa reflecteze serios" asupra masurilor pe care le-ar putea lua in privinta lui Atanasiu. (Dan Ghetu)