Candidatii partidelor parlamentare din Bihor pentru colegiile uninominale se lasa asteptati. Pare-se ca lipsa de cadre care sa aiba si notorietate, si sa castige colegiul in care va candida este unul dintre motivele pentru care se intarzie asa de mult desemnarea candidatilor.
In ceea ce ii priveste pe conservatori, asteptarile filialei bihorene nu sunt foarte mari, ei aflandu-se acum in perioada de negocieri cu conducerea interimara a PSD Bihor. "In doua saptamani ar trebui sa terminam negocierile cu desemnarea candidatilor, deoarece si asa este tarziu si alegerile bat la usa. Noi dorim sa avem doi candidati la Camera Deputatilor, dar, in cele din urma, cred ca si un candidat ne-ar multumi, tinand cont ca sunt colegii electorale in care reprezentantii UDMR vor avea majoritate", ne-a declarat presedintele PC Bihor, Traian Bodea.
Liderul conservatorilor bihoreni spune ca in filiala pe care o conduce este liniste, neexistand o goana dupa functii politice. "Deja au fost patru propuneri pentru parlamentari, printre care am fost si eu propus, dar nu pot sa spun ca imi doresc neaparat sa candidez. Oricum, inca se mai pot face propuneri pentru parlament", a mai adaugat Bodea.
In ceea ce priveste trecerea mai multor filiale din tara de la PRM la PC, liderul conservatorilor bihoreni sustine ca pana in momentul de fata nu au existat treceri din PRM in PC si nici discutii cu conducerea PRM Bihor pentru o absorbtie din partea conservatorilor.