Suspendarea Protocolului Coalitiei de la nivel local nu va afecta Consiliul Local. In schimb, liberali au inceput vinatoarea de spioni pesedisti.

Viceprimarul Mircea Razvan Cristea a anuntat ca activitatea Consiliului Local nu va fi afectata de suspendarea Protocolului de functionarea a Coalitiei locale. Liberalul a facut cunoscut si ca liderii PC, PD si PNL s-au intilnit pentru a lua act de suspendarea Protocolului pina cind conducerea de la Bucuresti va lua o decizie in acest sens. "Functionalitatea la nivelul Consiliul Local nu va avea de suferit. S-au purtat discutii intre reprezentantii celor trei partide in CL. Se vor sti mai multe dupa ce Consiliul National de Coordonare a Coalitiei va lua o decizie in acest sens", a declarat ieri viceprimarul Cristea.

Stefan Stanciu, Mata Hari

Liberalul Mircea Cristea a explicat ca vinovat pentru cele intimplate in consiliul Judetiului, alaturi de PC, este si democratul Stefan Stanciu, director al Muzeului de Istorie si fost membru PSD pina acum citeva luni. Penelistul considera ca Stanciu a primit instructiuni de la conducerea social-democratilor sa demisoneze din partid si sa se inscrie in PD, scopul acestei miscari fiind slabirea organizatiei conduse de pedistul Mircea Toader. Cristea a mai aratat si ca modul in care a actionat Stefan Stanciu aminteste de "Calul Troian", "agentul 007" si "Mata Hari".

"Dupa cele intimplate in CJ, neincrederea va domni in rindul partenerilor de Coalitie. Nu exista nici o indoiala ca Partidul Conservator a votat canditul PSD pentru functia de vicepresedinte al Consiliului. In plus, s-a remarcat si actiunea politica de genul '007' a PSD. Ma refer aici la modul in care a actionat Stefan Stanciu. Acesta, dupa ce a trecut de la PSD la PD, i-a lucrat pe pedisti din interior. Directorul Muzeului de Istorie a fost un fel de Tom Cruise in 'misiune imposibila' la CJ. Nu este normal sa se intimple asa. In momentul in care dispare onoarea, nu se pot intimpla lucruri bune. Nimeni nu va mai avea incredere in acest om. Politica trebuie facuta cu demnitate si coloana vertebrala. Stanciu a jucat rolul Calului Troian", a declarat Mircea Razvan Cristea.

"Trebuie sa-si ceara scuze"

In replica la cele spuse de viceprimar, Stefan Stanciu ne-a declarat ca Mircea Cristea are obligatia morala de a-si cere scuze pentru afirmatiile facute la adresa sa. Democratul considera ca acuzele ce i-au fost aduse in ultimele zile in ceea ce priveste esecul Partidului Democrat de saptamina trecuta sint nedrepte.

"Cristea ar trebui sa fie mai atent atunci cind vorbeste. Nu am fost nici 'Cal Troian' si nici spion trimis al PSD. Reprezentantii presei au fost la sedinta la care s-a ales vicepresedintele CJ si au vazut ca nimic din ce am facut nu a lasat sa se inteleaga ca as vrea sa tradez PD. Ghinionul meu e ca am fost presedintele comisiei de numararea a voturilor. Nu am facut decit sa indeplinesc atributiile pe care le-am avut", ne-a declarat Stefan Stanciu.