B365.ro: UNPR se aliaza cu PSD pentru alegerile din toamna

Alianta dintre Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) si Partidul Social Democrat (PSD) este oficiala. Reprezentantii Aliantei de Centru Sanga, uniunea celor doua partide, au inregistrat o cerere in acest sens la Tribunalul Bucuresti.
"Partidul Social Democrat (PSD) cu sediul in sos. Kiseleff nr.10, sector 1, Bucuresti si Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) cu sediul in str.Gheorghe Bratanu nr.7, sector 1, Bucuresti anunta ca s-a inregistrat la Tribunalul Bucuresti, sectia a IV-a civila cererea privind inregistrarea in Registrul Aliantelor Politice a Tribunalului Bucuresti a Portocolului de colaborare si a Regulamentului privind functionarea parteneriatului dintre PSD si UNPR - Alianta politica ACS (PSD+UNPR) Alianta de Centru Stanga".
Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a explicat pentru romanialibera.ro ca Alianta de Centru Stanga este o forma de asociere politica care reprezinta legalizarea protocoalelor anterior semnate de cele doua partide, PSD si UNPR.
"Trebuie sa facem diferenta intre o alianta politica si una electorala. Alianta electorala trebuie inscrisa la BEC si are ca scop participarea pe liste comune la alegerile electorale. Nu este cazul Aliantei de Centru Stanga", a precizat Nicolicea.
Nicolicea a declarat ca ACS este o incercare de coagulare a fortelor de stanga din Romania.