Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a declarat ieri recurs impotriva sentintei Curtii de Apel Bucuresti, care a respins cererea CNA de suspendare a hotararii parlamentare prin care au fost prelungite mandatele a sase membri ai consiliului.
Potrivit CNA, in conformitate cu legislatia in vigoare, instanta a fost investita sa se pronunte doar asupra conditiilor de suspendare a actului administrativ atacat. Curtea de Apel Bucuresti a respins miercuri actiunea presedintelui consiliului, Ralu Filip, care a solicitat in instanta suspendarea hotararii Parlamentului privind prelungirea mandatelor a sase membri ai CNA. Ralu Filip a cerut judecatorilor suspendarea si anularea hotararii Parlamentului, considerand-o nelegala.
In urma deciziei de miercuri, cererea de anulare a deciziei Parlamentului - care are termen de judecata in toamna - ar putea fi respinsa ca fiind tardiva, intrucat mandatele membrilor CNA contestate au fost prelungite pana in octombrie.
La 9 iunie, Parlamentul a hotarat prelungirea, pana la 1 octombrie, a mandatelor a sase membri ai consiliului: Attila Gasparik (vicepresedinte), Dan Grigore, Mircea Sorin Moldovan, Rasvan Popescu, ßerban Pretor si Gabriela Stoica. (Cristian Anghelache)